Kansanedustaja sai tarpeekseen: Kuinka kauan ulkomaalaisten kuskien ajo- ja lepoaikarikkomuksia aiotaan sietää?

toimitus

Kansanedustaja Mika Kari (sd.) on huolestunut ulkomaalaisten kuljetusyritysten ajo- ja lepoaikarikkomusten yleistymisestä Suomen maanteillä.

‒ Poliisi puhuu jo uuden kansainvälisen kuljetusrikollisuuden rantautumisesta Suomeen. Kotimaisia kuljetusyrityksiä lyödään ahtaalle, jos tätä kasvavaa ilmiötä ei saada kuriin. Tähän kehitykseen on pystyttävä puuttumaan ajoissa, Kari vaatii.

Katseet kääntyvätkin liikenne- ja viestintäministeriöön sekä sisäministeriöön, joiden tulee tehdä kaikkensa ajo- ja lepoaikarikkomusten kitkemiseksi tarkoituksenmukaisen lainsäädännön keinoin, Kari painottaa.

– Viranomaisten on varmistettava se, että yrittäjät kilpailevat samalta viivalta. Rikollinen toiminta heikentää rehellisten yrittäjien toimintaedellytyksiä.

Pahimmillaan kuljetusyritysten vilpillinen toiminta voi vaarantaa ihmishenkiä.

Karin mukaan kuljettajien ajo- ja lepoaikojen manipuloinnissa ei kuitenkaan ole kyse vain kuljetusalan kilpailun vääristämisestä.

Manipulointi muodostaa myös kokonaan uuden liikenteen turvallisuusuhan.

‒ Säädöksiä ajo- ja lepoajoista ei ole tehty vain markkinoiden, vaan myös turvallisuuden lähtökohdista. Kukaan ei halua ylipitkiä päiviä tekeviä kuljettajia vaarantamaan muiden ihmisten turvallisuutta.

– Pahimmillaan kuljetusyritysten vilpillinen toiminta voi vaarantaa ihmishenkiä, Kari näkee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu