Kulttuuritila Nuijamies avautuu kaupunkilaisille syyskuussa – avajaisissa kirjallisuutta, musiikkia, elokuvia ja burleskia

Kulttuuritila Nuijamies avaa ovensa yleisölle perjantaina 7. syyskuuta, jolloin aulassa on kahvila ja salissa ohjelmaa. Kulttuuritila Nuijamies on taiteilijavetoinen kulttuuritila, joka syntyi paikallisten kulttuuri-ihmisten yhteisestä tavoitteesta pelastaa purku-uhan alla oleva elokuvateatteri takaisin käyttöön. Alkuhankaluuksien ja kaavoitusodottelujen jälkeen tila on nyt valmis avautumaan kaupunkilaisille.

Perjantaina 7. syyskuuta kello 21 Nuijamiehessä esiintyy WÖYH! Spektakular featuring Marzi Nyman Ovet avautuvat yleisölle kello 18, jonka jälkeen on avajaisjuhlallisuuksia.

Lauantaina 8. syyskuuta ovet avautuvat kello 13. Aulassa on kirjailija Kari Glödstafin 1000 mykkäelokuvaa -kirjan julkistamistilaisuus. Tämän jälkeen esitetään myös aiheeseen liittyvä dokumentti.

Lauantaina esitetään kolme elokuvaa. Koko perheen animaatioelokuva on Elämäni Kesäkurpitsana ja myöhemmin nähdään vaikuttava, öljyvärianimoitu elokuva Vincent Van Goghin elämästä kertova Loving Vincent.

Lauantaina on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä lyhytelokuva Helsinki Mansplaining Massacre, joka sai kotimaan ensi-iltansa Helsingissä 23.8. Ilja Rautsin kauhukomedia on voittanut lyhytelokuvien pääpalkinnon Etelä-Koreassa järjestetyssä kilpailussa. Syksyllä se matkaa yhdysvaltalaisfestivaaleille, mutta sitä ennen se on mahdollista nähdä Nuijamiehessä.

Lauantai-illan aloittaa kotimaisen burleskin kirkas tähti Olivia Rouge suoraan Tampereelta. Illan aikana häneltä nähdään kaksi erilaista numeroa, jotka ovat esimakua myöhemmin syksyllä esitettävästä burleski-pikkujoulushowsta.

Loppuillan kruunaa Muska, jolla on ohjelmistossaan myös Kirkan tuotantoa.

Perjantain ohjelma on ikärajaton. Lauantai on K-18 kello 20 alkaen.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut