Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisten mielipidettä kellojen siirtelyyn kysytään jo tässä kuussa – ministeri Anne Berner: "Viesti on harvinaisen selkeä"

Euroopan komissio ehdotti keskiviikkona, että kellojen siirtelystä luovutaan vuonna 2019

Suomalaiset pääsevät antamaan oman mielipiteensä Otakantaa.fi-foorumilla syyskuussa.

–  Liikenne- ja viestintäministeriö käynnistää syyskuun aikana kansalaiskeskustelun, jossa kysytään pitäisikö Suomen siirtyä pysyvästi talvi- eli normaaliaikaan vai kesäaikaan, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner

Keskustelussa selvitetään mielipiteitä ja näkemyksiä siitä, pitäisikö Suomen siirtyä pysyvästi talvi- eli normaaliaikaan vai kesäaikaan. Keskustelun tuloksia käytetään hyväksi, kun asian valmistelua jatketaan. Komissio ehdottaa, että kukin jäsenmaa antaa viimeistään huhtikuussa 2019 tiedoksi, aikooko se noudattaa pysyvästi kesä- vai talviaikaa.

Suomessa kellojen siirtelystä luopumisen taustalla on kansalaisaloite, joka tuli eduskunnan käsittelyyn keväällä 2017. Suomen aloitteesta asia on aktiivisesti nostettu esiin myös EU:n neuvostossa.

– Suomen aloite johti hyvään lopputulokseen. On upeaa, että kansalaisten ääntä on kuultu ja Suomen työ tuottaa tulosta. Suomalaisten sekä muiden EU-maiden kansalaisten viesti on ollut harvinaisen selkeä: kellojen siirtelystä halutaan luopua, sanoo Berner.