Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL selvitti: Uskottomuus, henkinen väkivalta, tyytymättömyys seksielämään... Näistä syistä suomalaiset eroavat

Iltalehti selvitti yleisimmät eron syyt.

Iltalehden suureen erokyselyyn vastasi yli 1558 vastaajaa, jotka edustavat Suomen täysi-ikäistä väestöä. Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus. Virhemarginaali on eronneiden osalta noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tutkimuksen mukaan yleisin eron syy on erilaiset arvot ja elämäntavat. Vastaajista 46 % kertoi tämän olleen syynä eroon. Erityisesti nuoremmille vastaajille tämä oli ylivoimaisesti merkittävin eron syy.

Muita yleisiä syitä olivat puolison uskottomuus (20%), puolison syyllistyminen henkiseen väkivaltaan (19%), yhteisen ajan puute (18%) ja se, että puoliso rajoitti vastaajan elämää (16%).

Omasta toiminnasta vastaajat löysivät harvemmin vikaa, sillä vain 6% vastaajista kertoi eronsa syyksi oman uskottomuutensa tai henkiseen väkivaltaan syyllistymisen. Henkiseksi väkivallaksi lasketaan esimerkiksi toisen vähätteleminen ja mököttäminen.

Yleisesti ottaen yleisimpiä eron syitä olivat Iltalehden kyselyn mukaan erilaiset arvot ja elämäntavat, uskottomuus sekä jommankumman tyytymättömyys seksielämään.