Imatralainen valokuvataiteilija Nestori Lönngrén nauttii työstään – "Yksi haave on tuoda tapas-kulttuuria Suomeen"

– Minulle kuuluu todella hyvää. Päällimmäisenä on onnellisuus siitä, että saan tehdä työkseni sitä, mistä valtavasti tykkään.

Näin tiivistää syksyn kuulumisensa valokuvataiteilija Nestori Lönngrén

Haastattelupäivänä miehellä on takanaan kiireinen kuvauspäivä.

Ensin Arttu Lindemanin keikan ikuistamista Imatran nuorisotapahtumassa, sitten studiokuvauksia...

Lönngrén tekee paljon töitä Lindemanin kanssa.

– Kaikki alkoi siitä, kun hän oli vuoden 2016 lopulla keikalla Imatralla. Minä olin juuri tehnyt työvuoron OC Barissa, ja olin lähdössä kotiin iltapäivällä. Baarin ulkopuolella jonotti nuorisoa ja ihmettelin, että mitä täällä oikein tapahtuu, Lönngrén muistelee.

Selvisi, että ”Linde” esiintyy samana päivänä OC Barissa.

– Minulla oli vapaailta, joten ajattelin lähteä katsomaan meininkiä ja ottamaan vähän kuvia. Jo samana iltana Arttu soitti ja pyysi töihin seuraavaksi kesäksi, ja nyt ollaan tässä. Jännä nähdä, kuinka hänen uransa kehittyy ja meidän yhteistyömme jatkuu.

– Lindemanilla on varaa valita, joten on hienoa saada tehdä hommia hänelle. Olen otettu, Lönngrén tunnustaa.

Otettu hän on myös silloin, kun saa hääkuvauspyyntöjä ulkomailta saakka.

– Jotkut ovat jopa järjestäneet uudet häät siksi, että saavat minut kuvaamaan. Nöyräksi vetää.

Lönngrén jätti alkuvuonna kaikki muut työt ja ryhtyi täysipäiväiseksi valokuvaajaksi.Oma yritys on ollut pystyssä helmikuusta lähtien.

– Tämä on ollut muutosten vuosi minulle. On pitänyt kasvaa ihmisenä ja ottaa entistä enemmän vastuuta. Nyt minulla ei ole enää muuta kuin kamera ja kuvat, joten ei ole varaa mokata.

Tällä hetkellä Lönngrén on työelämässä ”yhden kortin varassa”, mutta tilanne voi muuttua.

– Vaikka nyt menee hyvin, se ei välttämättä ole ikuista. Haluaisin jossain vaiheessa tehdä jotain muuta bisnestä, ihan joltain toiselta alalta.

– Yksi haave on tuoda tapas-kulttuuria Suomeen. Olisi ruokaa, live-esiintyjiä, ateljee samoissa tiloissa... Tämä ei ehkä ole Imatran juttu, vaan jonkin suuremman kaupungin.

Lönngrén äänestettiin Vuoden imatralaiseksi vuoden alussa. Onnitteluja tuli kuukausikaupalla ja mies itse arvelee, että myös joitakin työmahdollisuuksia tuli tittelin myötä.

– Ihmiset lähestyvät minua entistä enemmän, olin sitten töissä, ruokakaupassa tai yöelämässä.

Lönngrénin tietää moni, ja tällä on myös kääntöpuolensa.

– Oma ideologiani on kohdella aina tuntemattomiakin ihmisiä hyvin ja ennakkoluulottomasti. On vähän harmi, että jotkut haluavat keksiä muista perättömiä juttuja levitettäväksi. Minä en puheista välitä, mutta jonkun herkemmän kohdalla voisi olla toisin.

Loppuvuotta 2018 Lönngren odottaa jännityksellä.

– Tulossa on ainakin Baltian kiertue Sulferdust-yhtyeen mukana, kuvien editointijonon purkamista ja ehkä muutto uuteen kotiin. Niin, ja kolmekymppiset ovat tulossa. Ei minulla ole ikäkriisiä, mutta sitä en tiedä, miten juhlin. Vai jätänkö juhlat väliin ja otan äkkilähdön lämpimään? Tästä kaverit saattavat olla eri mieltä, hän nauraa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut