Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Pedofiilien tukipalvelu täyttyi ajanvarauksista – arviolta 40 000 suomalaista tuntee seksuaalista vetoa lapsiin

SeriE-hanke pyrkii ennaltaehkäisemään seksuaalirikoksia. Hankkeesta uutisoi Yle Uutiset.

Kriminaalihuollon tukisäätiön ja Sexpon yhteinen hanke on kestoltaan kolmivuotinen. Se kouluttaa ammattilaisia pedofiilien kohtaamiseen ja auttaa niitä, jotka tuntevat seksuaalista vetoa lapsiin.

Lapsiin ja nuoriin kohdistuva seksuaalinen kiinnostus herättää monissa sitä kokevissa häpeää. Arviolta 40 000 suomalaista kokee jonkin verran seksuaalista vetoa esiteini-ikäisiin. Suurin osa pedofiileistä ei kuitenkaan koskaan toteuta mieltymyksiään ja syyllisty mihinkään rikolliseen.

– Tällaisia piirteitä ei ole mahdollista ihmisestä lopullisesti poistaa. Usein ihminen havahtuu jo teini-iässä olevansa kiinnostunut lapsista. Se on yleensä pysyvä ominaisuus, sanoo hankkeen erityisasiantuntija, seksuaaliterapeutti Patricia ThesleffYlelle

Kun SeriE-hankkeesta kerrottiin keväällä, kaikki tapaamisajat varattiin nopeasti loppuun. Hanke ei tällä hetkellä pysty ottamaan lisää pitkäaikaisia asiakkaita, mutta tarjoaa tarvittaessa kriisiapua.

– Minun mielestäni työ on arvokasta, jos yksikin lapsi säästyy seksuaaliselta väkivallalta, sanoo Thesleff Ylelle