Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisopettajalla seksisuhteet 12- ja 13-vuotiaisiin poikiin – rehtorin puhuttelu ei lopettanut suhdetta

Korkein oikeus on tuominnut vantaalaisen Pia Riitta Canthin neljäksi vuodeksi kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen kahden alaikäisen oppilaansa törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeus katsoi näytetyksi toteen, että Canth oli ollut kahden teini-ikäisen oppilaansa kanssa sukupuoliyhteydessä. Uhreista toinen oli tekoaikaan 13–15-vuotias ja toinen 12–13-vuotias.

Korkein oikeus myös katsoi, että naisen teot olivat omiaan vahingoittamaan lasten kehitystä ja ainakin toisen kohdalla näin oli myös käynyt.

Käräjäoikeus oli antanut tuomioksi kolme vuotta ja kahdeksan kuukautta, kun taas hovioikeus antoi tuomioksi tasan viisi vuotta.

Korkein oikeus lievensi rangaistusta, koska opettaja oli halukas kertomaan tapahtumista itse.

Opettaja aloitti suhteen kehittämisen tekstiviesteistä, jotka lopulta johtivatseksisuhteeseen 13- ja 12-vuotiaan pojan kanssa.

Opettaja oli ollut asiasta useaan kertaan rehtorin puhuttelussa, mutta se ei estänyt opettajaa jatkamasta tekojaan. Opettaja ei jatka enää virassaan.

edit klo 17.19. Muokattu toiseksi viimeistä kappaletta poistamalla uutiseen sopimaton adjektiivi.