Lappeenrantaan avataan uusi päiväkoti vuoden alussa

toimitus

Touhula Varhaiskasvatus avaa tammikuussa 2019 päiväkodin Lappeenrannan teknillisen yliopiston kampusalueelle Skinnarilaan. Päiväkodissa on neljä ryhmää ja tilaa noin 80 lapselle.

Touhula Lappeenrannan Kampus on taide- ja kulttuuripäiväkoti, jonka arjessa toteutetaan pienten lasten Kide Science -tiedekasvatusta. Lisäksi päiväkodin toiminnassa kuuluu englannin kieli.

– Kielirikasteisuus tarkoittaa sitä, että osa päiväkodin toiminnasta toteutetaan englanniksi. Lasten vuorovaikutustaidot ja kielelliset valmiudet kehittyvät päiväkodissa leikkien, lukuhetkien, lorujen ja laulujen kautta, Touhulan aluejohtaja Marja-Leena Kasurinen kertoo.

Yliopiston tiloja remontoidaan parhaillaan päiväkotikäyttöön. Samassa yhteydessä rakennetaan aidattu leikkipuisto päiväkotia varten. Päiväkodin tilat tulevat jakautumaan kolmeen kerrokseen kampuksen etelä- ja itäsiivessä.

Alueelle avautuu myös uusia työpaikkoja, kun Touhula rekrytoi parhaillaan päiväkotiin lastentarhanopettajia, lastenhoitajia sekä päiväkotiapulaisen. Avoimet työpaikat löytyvät netistä

Päiväkodin johtajana aloittaa Susanna Kupias, joka on kokenut Touhula-päiväkodin esimies.

Touhula-päiväkoteja on 170 ympäri Suomea, joista Lappeenrannassa toimii Touhula Tirilä.

– Touhulan toimintamalli pohjautuu pienryhmätoimintaan, jossa kasvattaja antaa tilaa lasten aloitteille ja puheenvuoroille, Kasurinen sanoo.

Kaikissa Touhula-päiväkodeissa yli 5-vuotiailla lapsilla on käytössä ReimaGO-aktiivisuussensori.

Päivähoitopaikkaa voit hakea verkossa

Mahdollisiin kyselyihin päivähoitopaikoista vastaa päiväkodin johtaja Susanna Kupias puhelimitse (050 324 1305) tai sähköpostilla (susanna.kupias@touhula.fi).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu