Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nestori Lönngrén avaa valokuvastudion Imatralle: "Jos Samuli Putro on tuntenut itsensä inspiroituneeksi tässä tilassa, miksen minäkin?"

Nestori Lönngrén avaa oman valokuvastudion Imatralle. Studio avataan Koskenpartaalle, samaan taloon, jossa tällä hetkellä toimii muun muassa Rosso.

Vuoden alkupuolella täysipäiväiseksi valokuva-alan yrittäjäksi ryhtynyt Lönngrén kertoo, että unelma omasta studiosta on kytenyt jo jonkin aikaa.

– Olen tähän mennessä tehnyt studiokuvauksia ainoastaan pyynnöstä reilun 30 neliön yksiössäni, mikä on ollut sen verran epäammattimaista, etten ole niitä oikein voinut markkinoida, Lönngrén naurahtaa.

– Kun kuvattavat ovat tulleet sisälle, he ovat voineet nähdä koko muun elämäni siinä asunnossa: "Aah, tossa sä nukut. Ja onko jäänyt tonne vähän tiskiä?"

Lönngrén teki asiakaskyselyn, jolla hän selvitti, olisiko studiopalvelulle kysyntää.

– Sain sen verran paljon kannustavia viestejä ja alustavia varauksia, että päätin ottaa riskin ja lähteä toteuttamaan.

Myös Imatran valokuvaajatilanne vaikutti päätöksen.

– Kun kuulin, että Eeva Hakalisto Kosken Kuvaamosta pikkuhiljaa lopettelee hienoa uraansa, koin melkein velvollisuudekseni jatkaa laadukkaiden studiokuvausten tekemistä Imatralla. Hänen työtään kunnioittaen ja siitä omalla otteella eteenpäin kehittäen.

Lönngrén kertoo etsineensä sopivaa tilaa koko syksyn ajan. Muutamia hyviä vaihtoehtoja osui kohdalle, mutta mikään ei kolahtanut täysillä.

– Olen aikamoinen perfektionisti ja halusin tilan, jossa viihtyisin pitkäaikaisesti ja olisi hyvät mahdollisuudet.

Ratkaiseva käänne tapahtui välittömästi sen jälkeen, kun Lönngrén kertoi kuulumisiaan Imatralaisen haastattelussa syyskuussa.

– Minulla soi puhelin seuraavana päivänä, että "luin tuon haastiksen ja miulla ois siulle tila". Menin katsomaan ja olin nopeasti aika myyty. Siellä jotenkin huokuu rakennuksen historia ja tunnelma lankkulattioineen, isoine ikkunasyvennyksineen ja korkeine huoneineen.

Lönngrén kertoo, että perinteisten studiotaustojen lisäksi koko tilaa voidaan käyttää rekvisiittana ja taustana kuvauksille.

– Lisäksi heti ovesta ulos astuessa Imatran keskustan puistot ja vesimaisemat tulevat käytettäviksi, joten studiokuvauksen voi nopeasti muuttaa miljöökuvaukseksi.

Hän haluaa tehdä studiosta viihtyisän ja kodikkaan ja laittaa seinille paljon kuvia.

Asiakkaat voivat tulla vaikka vain kahville ja katsomaan tiloja tai juttelemaan valokuvista.

Tulevan studion tila on sama, jossa muusikko Samuli Putro kirjoitti Zen Cafén Vuokralainen-albumin.

– Mietin, että jos Samuli Putro on tuntenut itsensä siellä inspiroituneeksi, niin miksen minäkin?