Serasta tulee sankarikoira – pelasti ihmishengen Imatralla vuonna 2016

Novascotiannoutaja Sera löysi lumeen tuupertuneen tytön Imatralla, ja nyt koiralle myönnetään sankarikoiran titteli ihmishengen pelastamisesta.

Imatralainen uutisoi Seran uroteosta tuoreeltaan alkuvuonna 2016.

Tammikuussa 2016 Sera oli lenkillä ja kauppareissulla omistajansa kanssa. Koira osoitti kiinnostuksensa jo menomatkalla tiettyä lumikinosta kohtaan.

Paluumatkalla Sera ei päästänyt omistajaansa kulkemaan paikan ohi. Kun Sera pääsi lumivallin yli, se alkoi vinkua ja haukkua hurjasti.

Omistaja järkyttyi nähdessään hangessa makaavan nuoren naisen sinertävät sormet ja jalat. Hätäkeskukseen soitettuaan hän yritti herätellä tyttöä, mutta ei saanut tätä kuitenkaan täysin hereille.

Ambulanssi tuli paikalle melko nopeasti ja otti tytön kyytiin. Lumihankeen kaatuneella nuorella naisella oli säätilaan nähden kevyt vaatetus ja tilanteessa olisi voinut käydä todella huonosti ilman Seran toimintaa.

Seran omistaja Lyyli Vulkko iloitsee koiransa palkinnosta.

– Vaikkei palkinto muuta Seran tekoa millään, niin kyllähän se tuntuu mahtavalta. Sera saa teoistaan enemmän kuin ansaitun arvonimen. Vaikka siihen pieni hetki menikin.

Kennelliitto myöntää tänä vuonna sankarikoiran arvon 18 koiralle. Lisäksi 11 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä.

Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Kennelliitto palkitsee Sankarikoirat Koiramessut-tapahtumassa sunnuntaina 16. joulukuuta.

– Tänäkin vuonna sankarikoirien tarinat osoittavat, kuinka monilla eri tavoilla koira voi auttaa ihmistä, toteaa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut