Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannan lentokentän matkustajamäärä on kymmenkertaistumassa – lentojen aloittamisesta neuvotellaan muidenkin yhtiöiden kuin Ryanairin kanssa

Ryanair aloittaa lennot Lappeenrannasta uuteen kohteeseen, Pohjois-Kreikassa sijaitsevaan Thessalonikiin, keväällä 2019.

Uuden kohteen lisäksi yhtiö lentää Välimeren suuntaan Milanon ja Ateenan reittilentoja.

Lentokenttä ottaa mielellään uudet reitit osaksi tarjontaansa.

Lappeenrannan Lentoasema Oy:n toimitusjohtaja Eija Joro kertoo lisäkapasiteetin olevan erittäin tervetullutta, sillä lennot ovat olleet todella täysiä ja osa loppuunmyytyjä.

– Kentän matkustajamäärän arvioidaan tänä vuonna kymmenkertaistuvan parin vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Ryanairin paikkakapasiteetti lisääntyy ensi kesänä 40 prosenttia verrattuna tähän vuoteen.

Laajeneva tarjonta helpottaa paitsi paikallisia, myös turisteja.

Kesällä tuli ilmi, että matkustajien kansalaisuus vaihtelee suuresti lennoittain.

On lentoja, joilla suurin osa matkustajista on suomalaisia, mutta joillakin lennoilla puolet matkustajista saattaa olla italialaisia, joillakin jopa 70 prosenttia venäläisiä.

Pietarin alueen Joro näkee ennen kaikkea vahvuutena.

– Venäjällä ja lentojen kohdemaissa järjestetään mediatilaisuuksia ja kampanjointia turismin kehittämiseksi ja lentojen pitämiseksi täynnä.

Lennot ovat Joron mukaan suosittuja ulkomaalaisten keskuudessa Ryanairin tunnettuuden vuoksi.

Monet kokevat Euroopan suurimman halpalentoyhtiön tarjonnan helpoksi ja luotettavaksi mahdollisuudeksi matkustaa Suomeen.

– Tämä on hyvä viesti Ryanairille, mutta myös muille lentoyhtiöille. Neuvottelut ovat käynnissä useamman eri lentoyhtiön kanssa.

Moni jatkaa matkaansa suoraan lentokentältä muualle myös Suomeen, sillä Lappeenranta ei välttämättä ole ulkomaisille matkaajille tuttu.

Joro toivoo, että jatkossa yhä useampi matkustajat viettää lomaansa Saimaan alueella. Autonvuokrausten määrä kentällä on jo lisääntynyt merkittävästi eurooppalaisten loma-aikoina.

Kulkuyhteydet kentältä ovat kehityksen alla.

Yhteistyökuvioita on sekä käynnissä että suunnitteilla usean tahon kanssa, esimerkiksi lentokenttäkuljetusten merkeissä Savonlinnan ja Mikkelin kanssa.

Suunnitteilla on myös yhteistyö venäläisen bussiyhtiön kanssa.

Kentältä olisi täten mahdollisuus päästä suoraan Pietarin keskustaan vailla rajalla jonottomista.