Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valot tuppaavat talvipyöräilijöiltä unohtumaan – Lappeenrannassa varustetaan valottomia pyöräilijöitä Pyöräliiton lahjoittamilla ledivaloilla pyöräteillä ja kouluilla

Pyöräliiton ja Lappeenrannan Pyöräilijöiden ​#Pyöräilytalvi-kampanja 12.–18.11.2018 muistuttaa kaikkia siitä, ettei pyöräily talvellakaan ole mitenkään erikoista tai vaativaa. Kuten ei ole talvella käveleminenkään. Päinvastoin – pyöräily on nopea ja hauska tapa liikkua myös lämpötilan pudottua ja päivien pimennyttyä.

Joukko valontuojia liikkuu viikon aikana työ- ja koulumatkaliikenteessä fillarilla, varustaa valottomia pyöräilijöitä Pyöräliiton lahjoittamilla ledivaloilla ja kannustaa jatkamaan pyöräilyä läpi talven. Mukana tekemisessä seuran aktiivien lisäksi myös Lappeenrannan koulujen liikunnanohjaajat, jotka valaiset koululaisia eri kouluilla.

Liikunnanohjaaja ​Karoliina Ahtiainen​​ Joutsenon koululta kommentoi, että moni oppilas haluaa tulla talvellakin pyörällä kouluun mutta valot tuppaavat monelta unohtumaan. Tämä kampanja onkin erinomainen keino yhdistää arkiliikuntaan kannustaminen ja oikeaan liikennekäyttäytymiseen ohjeistaminen.

Joutsenon koululla valoja jaetaan torstaina 15. marraskuuta ja monilla muilla Lappeenrannan kouluilla pitkin viikkoa.

Pyöräliiton ja Lappeenrannan Pyöräilijöiden ​#Pyöräilytalvi-kampanja muistuttaa, ettei Suomen ilmastoon tottunut ihminen ei tarvitse erityisosaamista pukeutuakseen talvella. Eikä talvipyöräilykään vaadi muuta. Normaali talvipukeutuminen riittää loistavasti.

Polkupyörän varustelussa yksi asia on kuitenkin talvella tärkeä ja pakollinen: pyöräilijän täytyy näkyä. Polkupyörän valaistuksen saa kuntoon jo muutamalla eurolla ja parilla kympillä saa valot joilla pystyy ajamaan pilkkopimeällä tiellä.

Lappeenrannan Pyöräilijät järjestävät Arkipyöräilykahvit Satamatie 6:ssa (Lehmus Roasteryn kahvila) tiistaina 13. marraskuuta kello 17.30. Tilaisuudessa pohditaan muun muassa sitä, ovatko pyöräilyolosuhteet jo valmiit ja jos eivät, niin mitä peruspyöräilijä voi tehdä niiden parantamiseksi? tilaisuus on kaikille avoin. Tarjoiluja varten ilmoita mattipesu@gmail.com tai 0405340455.