Yle ja STT: StepUp -tanssikoulun opettaja lähenteli oppilaitaan ja oli seksisuhteessa alaikäisen kanssa – "Joka vuosi tuli uusi oppilas, johon iskeä kyntensä"

toimitus

Pääkaupunkiseudulla toimivassa StepUp Schoolissa oli vuosien ajan opettaja, joka käyttäytyi oppilaitaan kohtaan sopimattomasti, kertovat Yle ja STT

Miesopettaja muun muassa lähenteli useita tanssikoulun oppilaita, suuteli tai yritti suudella heitä sekä harrasti seksiä ainakin yhden koulun alaikäisen oppilaan kanssa. Seksisuhteessa opettajan kanssa olleelle tytölle palautettiin myöhemmin kurssimaksut kahdelta kaudelta tämän kerrottua koululle suhteestaan opettajan kanssa.

Nuorimmat opettajan epäasiallisen käytöksen kohteeksi joutuneet tytöt olivat 17-vuotiaita.

Ylen haastattelemien oppilaiden vanhimmat kertomukset sijoittuvat 2010-luvun taitteeseen. Tuoreimmat tapaukset ovat viime vuosilta. Tanssikoulun mukaan opettaja ei ole enää heidän palveluksessaan.

Koulun oppilaat peräänkuuluttavat tanssikoulun vastuuta. Heidän mielestään osa tanssikoulun johdosta tiesi opettajan epäasiallisesta käytöksestä jo vuosia ennen kuin tämä joutui lähtemään koulusta. Koulun johto ei kertonut tapauksista oppilaiden vanhemmille.

Näkemästään ja kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä on kertonut 10 koulun entistä oppilasta. Seksuaalista häirintää tapahtui tanssikoulun leireillä, oppilaiden järjestämissä bileissä ja koulun esitysten jälkeisissä iltajuhlissa.

Tanssikoulun entistä opettajaa epäillään seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Seuraavaksi tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Näyttelijä Chike Ohanwe on oppilaista ainoa, joka esiintyy Ylen jutussa omalla nimellään.

– Vuodesta toiseen tuli joku uusi, johon iskeä kyntensä, Ohanwe sanoo opettajasta haastattelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu