Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuvat : Poliisit saivat uuden soman kulkupelin Helsinki-Vantaan lentoasemalle – "Ensimmäinen laatuaan Suomessa"

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen lentoaseman toimipisteen kalustoon kuuluu nyt myös poliisin tunnuksilla varustettu golf-auto.

– Poliisin tunnuksilla varustettu golf-auto on ensimmäinen laatuaan koko Suomessa. Pienen kokonsa ja kevyen rakenteensa vuoksi se soveltuu erinomaisesti kulkuneuvoksi lentoaseman sisällä. Poliisilla voi olla lentoaseman sisätiloissa erityyppisiä kuljetustarpeita, ja siihen tarpeeseen golf-auto soveltuu mitä mainioimmin, kertoo ajoneuvotarkastaja Simo Kojo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta.

Golf-autossa on poliisin tunnusten lisäksi hälytysvalot ja -ääni. Auto otetaan operatiiviseen käyttöön kuluvan viikon aikana, kunhan partiot on ensin perehdytetty auton käyttöön ja sen ominaisuuksiin.

– Golf-auto on hyvä lisä lentoasemalla partioivien poliisien työvälineistöön ja sen avulla voimme parantaa poliisin näkyvyyttä alueella. Olemme oikein tyytyväisiä, kun pitkän odotuksen jälkeen saimme sen tänne, sanoo komisario Harri Vihola Itä-Uudenmaan poliisin lentoaseman yksiköstä.

Vuodesta 2016 alkaen Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaaleissa on voinut nähdä Segwaylla liikkuvan poliisipartion.

Helsinki-Vantaan lentoasema on yksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen erityiskohteista ja lentoaseman toiminnan turvaaminen yhdessä muiden alueella toimivien viranomaisten kanssa on Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen vastuulla.