Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Me-talo ”Soppi” avataan Sammonlahden S-marketissa 13.12. – tilassa järjestetään toimintaa lapsille, nuorille ja perheille

Me-talo Lappeenranta ja Etelä-Karjalan Osuuskauppa Eekoo ovat käynnistäneet yhteistyön hyvinvointia edistävän toiminnan jalkauttamisessa Sammonlahden alueelle.

S-marketin entinen kahvilatila toimii vuoden 2019 ajan Lappeenrannan Me-talon etäpisteenä. Soppi-nimisen pop up-tilan avajaisia juhlitaan yhdessä uusitun S-marketin kanssa 13.12. kello 10–17.

Avajaisissa on mahdollisuus tutustua tulossa olevaan toimintaan ja toiminnan järjestäjiin. Asukkaille järjestetään myös ideakilpailu siitä, minkälaista toimintaa Sammonlahteen toivottaisiin. Me-talon Sopissa on avajaispäivänä jouluinen askartelupiste lapsille sekä kahvitarjoilu.

Tilassa tullaan järjestämään erilaista toimintaa lapsille, nuorille ja perheille. Tavoitteena on, että Me-talon maksuton toiminta sekä osallistumis- ja harrastusmahdollisuudet tavoittavat myös Sammonlahden asukkaat sekä vähentävät alueen lapsiperheiden ja nuorten syrjäytymistä.

Toimintaa Sammonlahdessa tuottavat yhteistyössä Me-talo Lappeenrannan kanssa MLL Kymen piiri, Saimaan ammattikorkeakoulun Hyvinvoinnin tilat- niminen ESR-hanke sekä myös Suomi-Venäjä seura.

Kaikki toiminnat ovat osallistujille avoimia ja maksuttomia. Tila on auki toiminnan aikana ja siitä tiedotetaan asukkaille muun muassa somekanavien ja ikkunassa olevan ohjelman välityksellä.

Lappeenrannan Me-talo toimii Oprin kauppakeskuksen II kerroksessa. Me-talojen toimintaa rahoittaa Me-säätiö, joka tekee valtakunnallisesti näkyvää työtä lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemisessä. Säätiön tavoitteena on, että Suomessa ei ole yhtään syrjäytynyttä lasta tai nuorta vuonna 2050. Me-talon toimintaa koordinoi Lappeenrannassa Nicehearts ry. Sammonlahden Me-talo pop up-tila Soppi on käytössä vuoden 2019 ajan.