Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Touko Aallon kimppuun Linnan juhlissa käyneen miehen puoliso on tuleva Panimoliiton toimitusjohtaja

Iltalehti uutisoi verkkosivuillaan, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) EU-asioiden erityisavustajan, entisen europarlamentaarikon Riikka Pakarisen (os. Manner) puoliso Eemeli Mäkinen kävi Linnan juhlissa Vihreiden ex-puheenjohtaja Touko Aallon kimppuun. Mäkisen kerrotaan työntäneen kaksin käsin Aaltoa rintakehästä.

Pakarinen ei ole Sipilän avustajana kauaa, sillä hän aloittaa tammikuussa 2019 Panimoliiton toimitusjohtajana. Liitto tiedotti asiasta marraskuussa 2018.

Pakarinen kertoo tiedotteessa kiinnostuneensa panimoalasta muun muassa siksi, että se on edelläkävijä vastuullisten käytäntöjen kehittämisessä.

– Panimoala on paitsi merkittävä suomalainen työllistäjä, myös monella tapaa edelläkävijä vastuullisten käytäntöjen kehittämisessä. Minua kiehtoo myös alan piirissä tapahtunut kehitys muun muassa tuotteiden ja pientuotannon osalta.

– On tärkeää varmistaa, että panimoala säilyy jatkossakin elinvoimaisena – jollei verotusta saada vietyä lähemmäksi eurooppalaista keskitasoa, on vaarana, että työt ja verotulot pakenevat kohtuullisempien kulujen perässä muualle Eurooppaan.