Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jenna Julia houkuteltiin paljastaviin kuvauksiin vain 16-vuotiaana: nyt hän kertoo karun tarinansa

– Mitä mä olen oikein mennyt tekemään?

Jenna Julia Tossavainen selasi otsikoita, joita hänestä oltiin muutama vuosi sitten kirjoitettu. Tulos oli karua luettavaa: "Jenna Julia poseeraa rohkeissa pakarat paljastavissa kuvissa", "Jenna Julia Tossavainen vain pikkuhousut ja toppi yllään, ei rintaliivejäkään alla!"

Ymmärtääkseen näitä otsikoita pitää kuitenkin ensin ymmärtää taustoja.

Jenna Julia Tossavainen kasvoi Imatralla ja Lappeenrannassa useissa eri lastenkodeissa ja oli lähes koko lapsuutensa koulukiusattu. Tultuaan teini-ikään hän alkoi hakea saamatta jäänyttä huomiota vääriltä ihmisiltä. Mukaan tuli huumekokeiluja tyhjiön täyttämistä varten. Hänet myös raiskattiin.

Se jätti jälkensä pysyvästi Tossavaisen seksuaalisuuteen.

– Mitä seksiin tulee, henkisellä tasolla en pysty tuntemaan mitään, mutta fyysisellä tasolla kyllä. Pitkään ajattelin olevani aseksuaali ja kerroinkin siitä julkisesti. En kuitenkaan ole sellainen. Rehellisesti sanottuna en tiedä mitä olen, Tossavainen pohtii rauhallisesti.

16-vuotiaana Tossavainen houkuteltiin ensimmäistä kertaa mallin töihin. Ystävänsä kautta hän kiinnitti erään nettisivuston pitäjän huomion ja ennen kuin nainen huomasikaan, hän oli "babena" poseeraamassa toinen toistaan vähäpukeisimmissa kuvissa.

Ja hän oli onneton.

– Kun lähdin mukaan, olin niin epävarma kuin ihminen voi olla. Ehkä tällä tavalla halusin provosoida ja hakea huomiota, jota koskaan en muuten saanut, nyt 23-vuotias nainen muistelee.

Kaikki kuvaukset eivät olleet pahoja, mutta ne karuimmat ovat jääneet pysyvästi Tossavaisen mieleen.

– Siinä kun olet puolialasti vaan joku nahkarätti takapuolesi peittona ja huoneessa oleva mies, joka ei ollut edes kuvaaja, käskee sinun työntää persettäsi esille, Tossavainen pudistelee päätään.

– Se oli liian usein sellaista väkisin tyrkyttämistä ja koin sellaiset kuvaukset jopa painostuksena. Vaikka hymyilen, niin niissä kaikkein paljastavimmissa kuvissa kasvoiltani näkee, että tuo ihminen on ahdistunut.

Tossavaisen kuvia julkaistiin aikoinaan myös Iltamakasiinissa.

Lopulta naiselle kuitenkin riitti ja hänen reaktionsa vaihtui toiseen ääripäähän.

– Aloin käyttää tosi peittäviä vaatteita, joissa ei näkynyt varmasti mitään. En halunnut, että minua pidetään vaan tisseinä ja perseenä. Olen ihminen ja oikeasti fiksukin.

Tänä päivänä tasapaino on kuitenkin löytynyt. Tossavaiselle syttyi into valokuvaukseen ja nykyään hän kuvaa itse. Sekä itseään että muitakin.

Ja silloin kun häntä kuvataan, hän valitsee vaatteet.

– Teen ainoastaan sellaisia juttuja, jotka tuntuvat hyvältä. Mietin kuviani ja videoita tosi tarkkaan ja ne ovat sellaisia, joita muilla ei ole, nainen toteaa ylpeänä.

Tossavaisen mukaan hän ei kuitenkaan aio katua menneisyyttään.

– Ne ovat kokemuksia, kuten tatuointinikin. Niitä katsomalla näen elämää, jota olen joskus elänyt. Enkä halua lähteä mukaan mihinkään sellaiseen, jossa taustaani ei hyväksytä.

Tänä päivänä varsinkin Instagramissa yhä nuoremmat naiset julkaisevat paljastavampaa ja paljastavampaa materiaalia seuraajien toivossa. Tossavainen ei aio lähteä saarnaamaan, mutta muistuttaa mallin uralle lähteviä miettimään joitain asioita tarkkaan.

– Kannattaa olla tosi tarkka siitä, mihin kuvasi menevät ja mihin niitä käytetään.