Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannalle myönnettiin kävelyn ja pyöräilyn investointitukea

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä Väylä ovat yhdessä myöntäneet 15 kunnalle avustusta vuoden 2018 kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta. Ohjelman avulla tuetaan kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden parantamista kaupunkien ja kuntien katuverkolla.

Lappeenranta on yksi Suomen 15 avustusta saavasta kunnasta. Lappeenranta saa rahoitusta pyöräilyn pääreitin kehittämiseen Marssitien kohdalla. Hanke toteutetaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Tämänkertaisessa haussa tukea oli jaossa yhteensä 3,5 miljoonaa euroa.

– Valituissa hankkeissa korostuvat muun muassa pyöräilyn laatukäytävät eli niin sanotut baanat, joiden kehittäminen on eri puolilla Suomea ajankohtaista. Myös yksisuuntaiset pyörätiet ja pyöräkaistat kaupunkien keskustoissa nousivat hankkeissa esiin. Hakemuksissa näkyi myös katutilan uudelleen jako, jossa kävelylle ja pyöräilylle halutaan varata yhä enemmän tilaa katualueelta. Myös matkaketjuja kehittäviä hankkeita on avustettavissa hankkeissa useita, kertoo Traficomin kestävän liikkumisen asiantuntija Tytti Viinikainen