Perunkirjoituksessa tarvittavan maistraatin sukuselvitykset saa nyt yhdeltä luukulta

Perunkirjoitusta varten tarvittavan maistraatin sukuselvityksen saa vastedes mistä tahansa maistraatista. Arkisto/Arja-Riikka Nikkilä

toimitus

Maistraatista saatavia sukuselvitykset saa nykyisin yhdestä toimipisteestä.

Maistraattien vanha paperimuotoinen siviili- ja väestörekisteriaineisto on digitoitu ja yksi ja sama aineisto on nyt kaikkien maistraattien käytössä.

Uudistuksen myötä mikä tahansa maan kuudesta maistraatista voi antaa sukuselvityksen 1.10.1999 edeltävältä ajalta Suomessa vakinaisesti asuneesta siviili- ja väestörekisteriin kuuluneesta henkilöstä.

Maistraatista saa myös 1.10.1999 jälkeiseltä ajalta sukuselvityksen kaikista Suomessa vakinaisesti asuneista henkilöistä, myös seurakuntaan kuuluneista.

Evankelisluterilaiset ja ortodoksiset seurakunnat antavat edelleen sukuselvitykset omista jäsenistään, mikäli selvitys koskee aikaa ennen 1.10.1999.

Evankelis-luterilainen kirkko ja ortodoksinen kirkkokunta hoitivat väestökirjanpitotehtäviä yhdessä maistraattien kanssa aina vuoteen 1999 saakka, jolloin niiden tehtäväksi jäi pitää jäsenistään jäsenrekisteriä, ja väestötietojärjestelmän ylläpito jäi maistraateille.

Luovutettujen alueiden arkistoista tarvittavat sukuselvitykset tilataan Kansallisarkistosta.

Mikäli henkilö on 15-vuotta täytettyään ollut kirjoilla ulkomailla, on sukuselvitys tilattava ulkomaan viranomaiselta.

Ulkomailta tilattavista sukuselvityksistä voi olla yhteydessä ulkoministeriöön.

Perunkirjoitusta varten vainajasta tarvitaan katkeamaton sukuselvitys 15 ikävuodesta lähtien.

Maistraatti laatii selvityksen käyttäen apuna väestötietojärjestelmän tietoja ja kaikkien maistraattien käytössä olevaa vanhaa digitoitua väestötietoaineistoa siviili- ja väestörekisterien osalta.

Sukuselvitykseen merkitään vainajan tietojen lisäksi seurakuntien ja maistraattien väliset muutot sekä muutot ulkomaille ja takaisin sekä tiedot puolisoista ja lapsista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu