Toimittaja testasi Imatran pulkkamäet – jokaiselle löytyy jotakin

Jaakko Hasu pitää talkoovoimin huolta Karhumäen Pumptrackin lumimaailmasta, ja käy myös itse laskemassa mäkeä aika ajoin. Hänen mielestään perheitä pitäisi kannustaa vapaaseen, koko perheen yhteiseen tekemiseen entistä enemmän. Mari-Anna Rossi

Mari-Anna Rossi

Tänä talvena riittää lunta mäenlaskuun. Imatralla pitkiä liukuja kaipaavat voivat suunnata Mellonmäkeen tai Mikonpuistoon, lisäksi hyvät puitteet pulkkamäkiin tarjoavat Karhumäen pumptrack sekä Niskalammen, Tainionkosken ja Teppanalan mäet.

Toimittaja kiersi Imatran pulkkamäet ja otti selvää, missä perinteinen pulkka kulkee parhaiten.

1. Karhumäki Pumptrack. Maastopyöräradalle tehty lumimaailma vakuutti heti kättelyssä.

Tampattua polkua on maastopyöräradalla noin kilometrin verran, ja mäkiä löytyy useita erityyppisiä jokaiseen makuun.

Alueella on sekä jyrkkiä että loivempia mäkiä, mutkalla ja ilman. Ajoradalla pysyy hyvin, sillä mäet on tehty lumilapiolla kourumaiseksi.

Aluetta huolletaan talkoovoimin, ja lumilapioita löytyy eri puolilta aluetta. Jokainen voi rakentaa lumimaailmaan mieleisensä mäkiä, tunneleita ja hyppyreitä.

Auton voi jättää esimerkiksi Hirvenkadun päähän, josta lähtee tampattu polku lumimaailmaan.

Sopii sekä lapsille että aikuisille, ja kaikille mäenlaskuvälineille, myös läskipyörille.

2. Mellonmäki. Varma valinta vauhtihirmuille, soveltuu parhaiten aikuisille ja isommille lapsille. Mäkiä on alueella ainakin kolme, kaikki profiililtaan hieman erilaisia. Eturinne on jyrkkä, sopii ainoastaan todellisille rämäpäille. Mellonmajan takapuolelle laskeva mäki on loivempi, mutta takaa hyvät vauhdit. Lisäksi pulkkamäkeä löytyy myös Mellonmäen takaa, jossa pomput tuovat mäenlaskuun oman hauskan mausteensa. Autolla pääsee Mellonmajalle.

3. Teppanala, Harjulan talli. Pitkä, sopivan jyrkkä mäki sekä aikuisille että lapsille.

Sopii laskettavaksi kaikilla mäenlaskuvälineillä. Ei pomppuja eikä törmäysvaaraa, sillä mäki laskee pellolle.

4. Mikonpuisto. Pitkä, mutta aika pliisu mäki, ei pistänyt kiljumaan. Peruspulkalla hieman tylsä, vaatii erilaisia hauskoja laskuvälineitä. Tampattu latukoneella, hyvä pohja, ei pomppuja eikä törmäysvaaraa. Auton voi jättää Imatrankosken koulun ja ulkojääkentän parkkipaikalle.

5. Niskalampi, Melulantie. Mäki on aika jyrkkä, mutta ei kovinkaan pitkä. Mäessä saa kovat vauhdit, mutta vaihtelevuutta ja kiinnostavuutta saisi olla enemmän. Mäki oli pomppuinen eikä kovin hyvässä kunnossa. Autolla hankaluuksia päästä lähelle, sillä pienellä parkkialueella oli iso lumikerros eikä kapean tien varteen voinut jättää autoa.

6. Tainionkoski, Juskunmäen ja Tainionkoskentien väliin jäävä alue. Mäet melko loivat vaikkakin suhteellisen pitkät. Alue sopii pienille lapsille, aikuiseen makuun hieman tylsä. Mäessä on yksi puu. Alue oli hyvässä kunnossa ja tampattu. Autolla pääsee ihan viereen.

Karhumäen Pumptrackin lumimaailma

Sijaitsee Karhumäen urheilukentän takana.

Paikalle pääsee esimerkiksi jäähallin pihalta tai Hirvenkadun päästä, josta lähtee alueelle tampattu polku.

Rakennettu maastopyöräradalle noin 10 hengen talkooporukalla.

Paikan päällä lumilapioita, joita voi vapaasti hyödyntää.

Tampattua polkua alueella noin kilometrin verran, useita mäkiä polkujen varrella.

Sopii laskettavaksi esimerkiksi pulkalla, liukurilla tai temppusuksilla. Polkuja voivat hyödyntää myös kävelijät ja maastopyöräilijät.

Aiheeseen liittyvää

  1. Sisäinen lapsi löytyy rinteessä – hyppyreistä pomppivat Freestyle Ladyt ovat sitä mieltä, että aikuisenakin saa ja pitää leikkiä
    16.1.2019 19:00
  2. Toimittaja testasi Kivisalmen pulkkamäen: "Nössöilen ja yritän jarruttaa käsillä"
    10.3.2016 10:00
  3. Sataman iltatulet -tapahtuma tulee Lappeenrantaan helmikuussa – tapahtuma-alue kaupunginlahdelta Karhusaareen saa tunnelmavalaistuksen
    9.1.2019 10:29

Kommentoi

Palvelut