Etelä-Karjala laitetaan uuteen iskuun Menestyksen portaat -hankkeella

Etelä-Karjalassa on juuri käynnistymässä laajamittainen Menestyksen portaat -hanke.

Projektia johtavat Heromaker Oy:n Tommi Talasto ja Katri Tynkkynen

– Hankkeen tavoitteena on parantaa maakunnan taloudellista menestystä, lisätä yritysten menestymisen mahdollisuuksia, parantaa toimijoiden välistä yhteistyötä maakunnassa ja lisätä kaikkien maakunnan asukkaiden onnellisuutta, Talasto ja Tynkkynen tiivistävät.

Aikataulutavoite on, että Etelä-Karjalan menestyksen portaat on valmiina jalkautettavaksi lokakuun 2019 loppuun mennessä.

– Tarkoitus on myös juhlia marraskuussa hankkeen päättymisen jälkeen näyttävästi kaikissa kunnissa siten, että myös asukkaat pääsevät mukaan. Juhlimme silloin myös Lappeenrannan Yrittäjien 150-vuotista taivalta.

– Meillä on monipuolinen ja ammattitaitoinen ryhmä tekemässä yhdessä työtä. Määritellään Etelä-Karjalaan yhteiset tavoitteet, joihin jokainen yhteistyötaho toiminnallaan sitoutuu. Yhdessä tekemällä kaikki osapuolet ja sitä kautta koko Etelä-Karjala menestyy. Ja menestyvässä Etelä-Karjalassa on hyvä yrittää, asua, opiskella, vierailla ja tehdä töitä.

Kaikki sai alkunsa vajaa vuosi sitten, kun Lappeenrannan Yrittäjät järjesti huhtikuussa 2018 kaksi Menestyksen portaat -tilaisuutta.

Toinen oli avoin yleisötilaisuus, toisessa Rokmind Oy:n Melina Niemi ja Månna Godenhjelm pitivät Menestyksen portaat -valmennuksen 25 hengen projektiryhmälle. Tässä tilaisuudessa työstettiin ”Menestyksen portaat”, josta tehtiin taulu.

Portaiden toteutusvaiheessa Lappeenrannasta mukana oli Lappeenrannan kaupunki, Etelä-Karjalan kauppakamari, Wirma Lappeenranta, Etelä-Karjalan liitto, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Saimaan ammattikorkeakoulu Saimia konserni yhdessä, Saimaan ammattiopisto Sampo, Etelä-Karjalan Osuuspankki, Etelä-Karjalan yrittäjät ry, Lappeenrannan yrittäjät ry, Saimaan Yrittäjä- ja Vaikuttajanaiset ry sekä yrittäjät Mari Ravattinen (Treenix ja Mielen Melodiat) ja Sanna Rautio (Nitroid).

Viime vuoden lopussa Menestyksen portaissa oli mukana 56 henkilöä, ja myös Eksote oli lähtenyt mukaan.

Talasto ja Tynkkynen muistelevat Lappeenrannan Yrittäjien puheenjohtaja Sami Hännisen toteamusta liki vuoden takaa.

– Hän sanoi, että muistetaan, ettei haittaa vaikka nämä portaat jalkautuisivat Lappeenrannan lisäksi kaikkialle muualle Etelä-Karjalaan ja vaikka ulkopuolellekin, esimerkiksi Saimaan ympäristökuntiin.

Nyt Menestyksen portaat -hanke onkin laajentunut maakuntatasolle. Ensin kiinnostuksensa lähteä mukaan ilmaisi Imatra, sen jälkeen muutkin Etelä-Karjalan kunnat.

– Nyt olemme tilanteessa, että meillä on syntynyt jotain uutta, mitä maakunnassa ei ole aiemmin tehty. Sidosryhmäläisillä on yhteinen tahtotila johdattaa Etelä-Karjala uuden menestyksen portaille, Talasto ja Tynkkynen iloitsevat.

Menestyksen portaat

Porras 1. Yhteinen usko menestykseen

Porras 2. Rohkeus uudistua

Porras 3. Kasvukulttuurin luominen

Porras 4. Yhteistyötä hyvällä draivilla

Porras 5. Onnelliset ihmiset

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut