Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalassa kartoitetaan mahdollisuuksia koulutusmatkailun edistämiseen

Etelä-Karjalassa kartoitetaan mahdollisuuksia ja luodaan palvelukokonaisuuksia koulutusmatkailun edistämiseen. Esimerkiksi venäläiset ja aasialaiset ovat kiinnostuneita järjestämään leirikouluja Etelä-Karjalassa, mutta mielenkiintoisten matkakokonaisuuksien järjestäminen edellyttää nykyistä suunnitelmallisempaa yhteistyötä paikallisten toimijoiden kesken.

Lappeenrannan kaupungin koordinoiman Koulutusmatkailun kehittäminen Etelä-Karjalassa -hankkeen koordinaattori Tomi Varis painottaa, että koulutusmatkojen luonne eroaa huomattavasti vapaa-ajan matkoista, koska matkakokonaisuuden tuotteistamiseen tarvitaan toimijoita useilta eri sektoreilta sekä tavallista enemmän leirikouluihin osallistuvien lasten ja nuorten omien kulttuurien tuntemusta.

Kehittämishankkeessa kartoitetaan parhaillaan mahdollisuuksia koulutusmatkailun palvelutarjonnalle, jota tarvittaessa räätälöidään kohderyhmille sopivaksi. Muutamassa oppilaitoksessa mahdollisuudet on jo tiedostettu ja palveluja on ryhdytty kehittämään.

Samalla kartoitetaan työllistymismahdollisuuksia, joita lisääntyvät leirikoulut ja tutustumiskäynnit oppilaitoksiin ja yrityksiin sekä perehtyminen suomalaiseen koulutusjärjestelmään voisivat tarjota.

− Suomalainen koulutusjärjestelmä tunnetaan maailmalla ja sitä arvostetaan. Etelä-Karjalassa vetovoimaa lisää eksoottinen järviluonto, joka tarjoaa upeita puitteita leirikouluille. Samalla oppilailla ja heidän opettajillaan on tilaisuus perehtyä kouluihimme ja oppilaitoksiimme eri puolilla maakuntaa, Varis sanoo.

Toimijoiden verkostoitumiseen on tilaisuus muun muassa Imatralla 4. maaliskuuta järjestettävässä workshopissa, joissa saa tietoa palvelujen tuotteistamisesta sekä lähtömaiden kulttuurien erityispiirteistä. Kouluttajana on palvelujen tuotteistamiseen ja kiinalaisille tarjottavien palvelujen erityispiirteisiin perehtynyt Visit Finland Akademin valmentaja Lu Wei

Workshop on tarkoitettu kaikille, joita tarvitaan valmiin matkapaketin järjestämisessä. Mukaan toivotaan niin oppilaitosten, ohjelmapalveluyritysten, majoituspalvelujen kuin kuljetuspalvelujenkin edustajia. Koulutus on maksuton, ja osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan mahtuu 50 osanottajaa.

Koulutusmatkailun kehittäminen Etelä-Karjalassa -hanke on osa Lappeenranta-Imatran seudun kasvusopimuksen toteuttamista. Hankkeen rahoittajana on Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien lisäksi Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO) -rahoitus. Hankeaika on 12.12.2018 – 30.4.2019.