IS: Lumisota kiristää nyt naapurien hermoja – kun silmä välttää, lunta kipataan tahallisesti naapurin pihoille

Kuvituskuva. Anssi Koskinen

toimitus

Vaikka lunta voi tuntua kertyneen pihalle jo yli oman tarpeen, tietyt pelisäännöt pitäisi muistaa lumenluonnissakin. Ilta-Sanomat kertoo saaneensa viime päivinä useita yhteydenottoja lukijoilta, jotka ovat kertoneet ihmisten luovan lunta omilta pihoiltaan naapuruston muiden asukkaiden haitaksi ja yleisille teille.

Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen myöntää Ilta-Sanomille kuulleensa naapuririidoista ja selvistä ylilyönneistä. Lunta kipataan jopa tahallisesti naapurin pihoille, kun mahdollisesti väärinkäsityksestä alkanut lumiriita kärjistyy.

– On yön pimeinä tunteina kasattu naapurin piha täyteen lunta. Sehän on ylilyönti – silloin lumikiista on johtanut tämän tyyppisiin riitoihin, Pynnönen kommentoi Ilta-Sanomien jutussa.

– Jos pihasta ei pääse esimerkiksi autolla pois, niin sehän on kiva yllätys aamulla, kun pitäisi päästä töihin. Voin kuvitella, että poliisia lähestytään siinä tapauksessa, Pynnönen kommentoi lehdelle.

Pynnösen mukaan on harvinaista, että tällaisia asioita ratkaistaisiin rikoksina, mutta pahimmassa tapauksessa puhutaan ihan rikoslaista.

– Eli sehän on hallinnan loukkaus. Kun piha on hallinnassasi ja vastaat lumista, ja jos siirrät isompaa lumikuormaa naapurin pihalle, niin viet sitä hallintaa naapurin pihasta pois.

Lue koko juttu Ilta-Sanomien sivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu