Peltopilkin MM-kilpailuissa Lappeenrannassa pilkitään kalaa tosissaan mutta pilke silmäkulmassa – pääpalkintona auto

Peltopilkin puuhamies Sami Niemimuukko esittelee Peltopilkin MM-kisan palkintoja. Pääpalkintona on auto. Mari-Anna Rossi

Mari-Anna Rossi

Oletko koskaan eksynyt vahingossa pellolle pilkkimään? Reilun viikon päästä pellolla pilkitään ihan tarkoituksenmukaisesti, ja sieltä aiotaan vieläpä saada saalista.

Ensimmäiset Peltopilkin MM-kisat järjestetään Lappeenrannassa Sunilan ja Penttilän kylän rajamailla Harju-nimisellä maatilalla 16. helmikuuta. Järjestäjätahot Bunkers Bikers ja Lappeen Harju Oy odottavat paikalle jopa tuhatpäistä yleisöä.

– Tämä on ollut niin hauska juttu jo tähänkin asti, että hyvä tästä tulee joka tapauksessa, tuli paikalle sitten väkeä enemmän tai vähemmän, nauraa kilpailunjohtaja Sami Niemimuukko

Pähkähullulta kuulostava idea sai alkunsa tuttavaporukassa.

– Vitsailtiin tapahtumista, kun on kaikkea eukonkantoa ja muuta. Sitten tuli puheeksi peltopilkki. Sehän ei ole mitään uutta, että äijät välillä eksyvät pellolle pilkkimään. Seuraavana päivänä päätin, että hitto, miehän lähden tekemään tämän tapahtuman, Niemimuukko kertoo.

Mikä sitten oikein on peltopilkin idea?

– Ihan normaaleissa pilkkivarusteissa lähdetään pilkille. Kaira mukaan ja turvallisuussyistä teräsuoja kiinni. Mitä enemmän autenttisia pilkkivarusteita on mukana, sitä enemmän lisägrammoja saa punnitukseen, Niemimuukko vinkkaa.

Säännöt käydään juurtajaksain läpi ennen sekasarjan yhteislähtöä. Sitä ennen Niemimuukko ei halua paljastaa liikaa kilpailun kulusta.

– Mitään ei tarvitse ennestään tietää pilkkimisestä. Ehkä parempi melkein onkin, kun ei tiedä, Niemimuukko naurahtaa salaperäinen hymy kasvoillaan.

Kuka kisan sitten voittaa?

– Se, kenellä on eniten kalaa punnituksessa. Myös tyylipisteitä on mahdollista saada, Niemimuukko vastaa.

Pilkkikisaan on 18 vuoden ikäraja. Se on Niemimuukon mukaan asetettu palkinnoista johtuen.

– Pääpalkintona on Bikersin omin pikku kätösin tuunaama auto. Hyvin sisäänajettu se on, mutta ihan toimiva, Niemimuukko sanoo.

Myös muita hyviä palkintoja on luvassa, muun muassa polttomoottorikaira ja akkuporakone.

Tapahtuman budjetti on useita tuhansia euroa, sillä jo pelkästään palkintoihin on mennyt sievoinen summa rahaa.

Talkoolaisia on kasassa nelisenkymmentä ja lukuisat yhteistyökumppanit mahdollistavat osaltaan tapahtuman järjestämistä.

Kisaa varten on tehty 750 metrin päähän iso parkkialue, josta pilkkijät kuljetetaan kilpailupaikalle.

Ilmoittautuminen alkaa kello 11 ja lähtö tapahtuu viimeistään kello 13. Kilpailuaikaa on kello 15.30 saakka.

Tapahtumassa on myös monenlaista oheisohjelmaa. Sirkuskoulu Soihtu esiintyy kilpailun aikana ja räppäri Dani palkintojenjaon yhteydessä. Maskotit Moilanen ja Pluto hääräävät paikalla koko kilpailun ajan, ja antavat myös hyviä neuvoja pilkkimiseen.

Lapsille on moottorikelkka-ajelua ja lumilinna. Paikalla on myös muun muassa halkojen myyntiä, vanhan tavaran putiikki, keittobuffet, kisamakkaraa ja sotilastelttoja lämmittelyä varten.

Kommentoi

Palvelut