Imatra uudisti hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden avustussäännön – nyt myös hyvinvointitoimintaan voi saada avustusta

Kuvituskuva.

toimitus

Hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden uusittu avustussääntö on tullut voimaan Imatralla 1.1.2019.

Avustuksia on säännön mukaan kolmenlaisia: toiminta-, kohde- ja tila-avustuksia.

Toiminta-avustukset on tarkoitettu imatralaisille rekisteröidyille kulttuuri- ja liikunta- ja nuorisojärjestöille toimintasuunnitelman mukaiseen toimintaan.

Liikuntaseurojen kohdalla toiminta-avustus sisältää paikallisten kilpailuiden kohdeavustuksen.

Myöntämisen kriteereinä ovat muun muassa se, että hakijan toiminta tukee kaupungin hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tavoitteita kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämisessä.

Toiminta-avustukset ovat haettavina tänä vuonna 3.4.2019 kello 15 saakka.

Kohdeavustukset on tarkoitettu kulttuurin osalta imatralaisille rekisteröidyille kulttuurijärjestöille, työryhmille ja yksityishenkilöille paikallisten lähikulttuuritapahtumien ja –toiminnan järjestämiseen.

Myöntämisen kriteerinä on muun muassa se, että avustusta haetaan kulttuuritarjontaa tukevaan ja/tai täydentävään erilliseen kulttuuri- tai taidesisältöiseen kohteeseen tai hankkeeseen.

Kohteena voivat olla kulttuuriin liittyvät koulutus-, näyttely-, välineistön hankinta ja opiskelukustannukset sekä imatralaista taide- tai kulttuurielämää koskeva tutkimustoiminta, kulttuuritilaisuuksien järjestämiskustannukset ja kulttuuritoimintaan liittyvät esiintymis- ja kilpailukustannukset.

Uutena ryhmänä kohdeavustuksia voivat hakea hyvinvoinnin osalta imatralaiset rekisteröidyt hyvinvointijärjestöt, työryhmät ja yksityishenkilöt paikallisten hyvinvointitapahtumien ja -toiminnan järjestämiseen.

Avustusten myöntämisen kriteerinä on, että avustuksen hakijan tulee tehdä yhteistyötä Eksoten tai Imatran kaupungin kanssa.

Toiminnan tulee kohdistua kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen Imatran kaupungin strategian mukaisesti ja toiminnan tulee olla avointa eli avustuksella toteutetun toiminnan tulee kohdistua kaikkiin kiinnostuneisiin, ei pelkästään kyseisen järjestön tai yhdistyksen jäseniin.

Nuorisolle tarkoitettuja kohdeavustuksia voidaan myöntää imatralaisille rekisteröidyille nuorisojärjestöille.

Kohdeavustuksia voi hakea ympäri vuoden ennen tapahtumaa kaupungin kotisivuilta löytyvällä lomakkeella.

Tila-avustuksia voivat hakea imatralaiset rekisteröidyt hyvinvointi-, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntajärjestöt.

Tiloja voi saada käyttöönsä vuokravapaasti kuntalaisille järjestämiinsä tapahtumiin, jos tapahtuma toistuu korkeintaan kerran viikossa yhdelle ryhmälle, tapahtuma on kuntalaisille avoin ja maksuton, se on kuntalaisten hyvinvointia ja matalan kynnyksen harrastustoimintaa edistävä ja järjestö vastaa tapahtuman tai toiminnan järjestämisestä (esimerkiksi ohjaus).

– Tarkoituksenamme on tukea matalan kynnyksen toimintaa. Tällaista voisi olla esimerkiksi lasten ohjattu höntsäilysäbä, johon kaikki voivat osallistua ilman osallistumismaksua, kertoo hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala

– Uutena kriteerinä lisäsimme STM:n suosituksen mukaisesti, että kaikkien avustuksen saajien tulee omassa toiminnassaan sitoutua päihteettömyyteen mukaan lukien tupakka- ja muiden tupakkatuotteiden käytön ehkäisyyn, jatkaa Kujala.

Avustussääntö löytyy kaupungin kotisivuilta

Samalta sivulta löytyy myös toiminta- ja kohdeavustushakemus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu