Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrantalainen Niina Luukkonen kisaa Miss Plus Size -kisan voitosta: "Haluan viedä maailmalle viestiä, että minkäkokoinen nainen tahansa on kaunis"

Niina Luukkonen elää jännittäviä aikoja. Naisen päivät täyttyvät kuvauksista ja muusta mukavasta, arjesta poikkeavasta tekemisestä.

Syy tähän on Miss Plus Size -kisa, tarkemmin sanottuna sen finaali. Imatralaislähtöinen ja Lappeenrannassa asuva Luukkonen on nimittäin yksi niistä 10 naisesta, jotka ovat päässeet tavoittelemaan kisan voittoa.

– Kaikki lähti siitä, että kaverit suostuttelivat hakemaan kisaan. Tsemppaan muita ja olen iloinen, ja ystävät ajattelivat, että voisin pärjätä. Itse vähän epäilin, sillä ajattelin jo ennakkoon, että muut hakijat ovat kuitenkin niin nättejä ja upeita, Luukkonen muistelee hymyillen.

Pian sähköpostiin kilahti viesti, joka kertoi Luukkosen edenneen jatkoon.

– Vuoden alussa meitä oli castingissa reilut 20 tyttöä, ja minä pistin korkkarit jalkaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Esiinnyimme, kerroimme itsestämme ja minua jännitti kuin 5-vuotiasta. Katsoin muita, että vitsi mitä naisia!

Jännityksestä huolimatta Luukkonen teki vaikutuksen tuomareihin. Kun hänen nimensä lausuttiin ensimmäisenä jatkoon pääsijänä, jännitys väistyi välittömästi.

– Siitä se hullunmylly alkoi heti. Meitä vietiin saman tien meikkiin ja kampaukseen ja kuvauksiin, enkä ehtinyt käsitellä asiaa yhtään.

Finaali käydään Vanajanlinnassa 22.3.2019. Luukkonen lähtee hakemaan voittoa.

– Muut naiset ovat niin upeita, että huonolle en häviä, kävi miten kävi. Ja suon voiton ihan jokaiselle finalistille.

Luukkonen on huomannut, että kurvikkaiden naisten keskuudessa asenteet ovat erilaisia kuin normaalipainoisilla.

– Meitä yhdistää se, että taustalla on erilaisia kamppailuita oman ulkonäön ja itsetunnon kanssa. Mitään ei ole saatu ilmaiseksi, vaan kaikki on täytynyt itse rakentaa.

Luukkonen haluaa saada oman äänensä kuuluviin naisellisten ja kurvikkaiden naisten puolesta.

– Olen valmis tulemaan esimerkiksi kouluilla puhumaan aiheesta. Haluan viedä maailmalle viestiä, että minkäkokoinen nainen tahansa on kaunis. Mielestäni syrjintä on itse kullakin pitkälti korvien välissä ja on itsestä kiinni, kuinka sinuun suhtaudutaan. Haluan olla esimerkki nuorille.

Luukkonen ei ole koskaan joutunut kokemaan kiusaamista tai muuta epäasiallista kohtelua kokonsa vuoksi.

Hän on käynyt omat kamppailunsa kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa. Sairaus on ollut osa elämää 12 vuoden ajan ja vaikuttanut myös painoon.

– Lisäksi minulla on 2-vuotias lapsi, ja raskauden ja synnytyksen jälkeen kärsin vatsalihasten erkaumasta. Tilanne oli niin vakava, että päädyin leikkaukseen.

Tästäkin asiasta Luukkonen haluaa puhua ääneen, jotta joku toinen voisi välttyä samalta piinalta.

– Joskus uimahallissa katsotaan arpiani pitkään, mutta siinähän katsovat. Jos asia kiinnostaa, voi kysyä, että mitäs sinulle on tapahtunut. Kerron kyllä, hän lupaa.