Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jymy-yllätys eläkejuhlissa – palomiesten pelastama pikkutyttö tuli kiittämään kasvotusten 25 vuoden jälkeen

Marjaana Nurmela oli 1,5-vuotias, kun palomiehet Hannu Turunen ja Petri Taalamo pelastivat hänen henkensä.

Palomies Hannu Turusen lähes nelikymmenvuotinen ura sai hienon päätöksen, kun hänen eläköitymisjuhlaansa saapui yllätysvieraana nuori nainen nimeltä Marjaana Nurmela Heidän edellisestä kohtaamisestaan oli ehtinyt kulua neljännesvuosisata.

Juhlaan Marjaana Nurmela saapui kiittämään juhlakalua ja tämän kollegaa Petri Taalamoa henkensä pelastamisesta.

Palomiehet Turunen ja Taalamo pelastivat Marjaana Nurmelan hengen, kun hän oli vasta 1,5-vuotias. Oli kesä vuonna 1993 ja pieni tyttö oli joutunut hukuksiin mummolansa pihapiirin lampeen. Paikalle hälytettiin apua.

Palomiesten, Hannu Turusen ja Petri Taalamon, miehittämä ambulanssi ehti paikalle ensimmäisenä.

Pihalla heitä vastaan kiirehti isä pieni lapsi sylissään.

Isä huudahti Turuselle, että tyttö taitaa olla jo menetetty.

– Huusin isälle jo kaukaa, että laske tyttö maahan. Aloitin heti elvytyksen, työparini tuli perässä hoitovälineiden kanssa. Paikalle tuli Medi-Heli, joka laskeutui mansikkamaalle. Sen jalakset asettuivat vakoihin siten, että varpuakaan ei katkennut, Turunen muistelee Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen Facebook-sivun julkaisussa.

Se oli urani paras keikka.

Saman päivän iltana palomiehet saivat Vantaankosken paloasemalle ilouutisen: heidän elvyttämänsä tyttö on selviytynyt.

– Se oli urani paras keikka. Olen jutellut siitä monen kanssa myöhemminkin, Turunen kertoo.

Kun samainen tyttö sitten saapui Turusen juhlaan kiitosvierailulle kiittämään kasvotusten sankareitaan, nostatti jälleennäkeminen kyyneleet moniin silmäkulmiin.

– Kyllä se nieleskelyksi meni. Väkisinkin liikutuin, oli kiva tunne, kun se likka seisoi siinä. Ajattelin, että voiko tämä olla totta - todella makea yllätys, Turunen kertoo.

Marjaana Nurmela ei itse muista mitään kohtalokkaasta päivästä. Tarina on kuitenkin tullut tutuksi, kun sitä on suvussa moneen kertaan muisteltu.

Pelastajiensa tapaaminen oli hänellekin hieno ja ikimuistoinen hetki.

– Jäi kiitollinen mieli. Ojensin Hannulle viherkasvin. Nyt kun hänen ei tarvitse pelastaa enää ketään, niin hän voi hoitaa sitä.