Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Look Away kirisi UMK19-laulukilpailun voittoon – Yle: Parhaat pisteet niin yleisöltä kuin kansainväliseltä raadilta

Suomen euroviisukappaleeksi valikoitui eilen järjestetyssä suorassa UMK19: Darude -lähetyksessä Ville Virtasen eli Daruden ja Sebastian Rejmanin kappale Look Away. Ehdolla olleet kaksi muuta kappaletta olivat myös Daruden ja Rejmanin käsialaa.

Look Awayn voitto oli lopulta ylivoimainen. Se sai parhaat pisteet niin yleisöltä kuin kansainväliseltä ammattilaisraadiltakin, Ylen jutussa kerrotaan.

Youtubessa Look Awayn virallinen musiikkivideo oli kerännyt sunnuntaiaamuun mennessä 125 207 katselukertaa. Supermania oli katsottu yllättäen tätäkin enemmän, 155 707 kertaa. Release Me -kappaletta oli katsottu 114 883 kertaa.

Look Away sai raadeilta 244, Superman 147 ja Release Me 89 pistettä. Suomen edustuskappaleen ovat säveltäneet ja sanoittaneet Rejman ja Darude yhdessä. Kappaleessa on ympäristöteema.

– Look Away haluaa herättää itse kunkin ajattelemaan, että vaikka vaikeita asioita on tavallaan helpompi olla kohtaamatta, niin siitä huolimatta niihin kannattaa puuttua ja alkaa tehdä asioille jotakin. Tässä on viesti, show ja fiilis kohdallaan ja valmiina isolle Tel Avivin lavalle! Darude sanoo Ylelle.

Suomi esiintyy Israelin Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 14.5.2019. Euroviisujen finaali käydään lauantaina 18.5.2019.

UMK eli Uuden Musiikin Kilpailu on Ylen järjestämä laulukilpailu, jonka voittaja edustaa Suomea Eurovision-laulukilpailussa.

Lue koko juttu Ylen UMK19-sivuilta.