Lappeenrannan kaupunkisuunnittelu järjestää yrittäjille tarkoitetun keskustan kehittämissuunnitelman valmisteluun liittyvän työpajan

Ilmakuva Lappeenrannan keskustasta. Lappeenrannan kaupunki

toimitus

Kaupunkisuunnittelu järjestää Kulttuuritila Nuijamiehen aulassa yrittäjille suunnatun Lappeenrannan kaupungin keskustan kehittämissuunnitelman valmisteluun liittyvän työpajan. Työpaja järjestetään Kulttuuritila Nuijamiehen aulakahvilassa keskiviikkona 13. maaliskuuta kello 18–20.30.

Tapahtumat toteutetaan avoimin ovin, eli sinne voi tulla itselleen sopivana aikana.

Työpajassa on paikalla kaupunkisuunnittelun edustajia, joiden kanssa yrittäjät voivat keskustella karttojen äärellä. Suunnittelijat ovat kiinnostuneita yrittäjien kokemuksista ja näkemyksistä Lappeenrannan keskustasta ja sen tulevaisuudesta; millainen on yrittäjän näkökulmasta toimiva ja vetovoimainen kaupunkikeskusta, mitkä ovat yrityksen näkökulmasta tärkeitä paikkoja ja millaisia palveluita keskusta kaipaa.

Työpajassa annetut palautteet ja kehittämisideat ovat osa keskustan kehittämissuunnitelman valmistelua. Kehittämissuunnitelmassa tarkastellaan Lappeenrannan kaupunkikeskustaa laajana kokonaisuutena, johon kuuluvat mm. liikenteelliset ratkaisut, palveluiden saavutettavuus ja virkeä liike-elämä moninaisine palveluineen. Lisäksi siinä selvitetään kaupungille ja kaupunkilaisille tärkeitä ja merkityksellisiä viheralueita ja kulkureittejä, erilaisia tapahtumapaikkoja ja kiinnostavia matkailukohteita, keskeisiä ja merkittäviä näkymiä, sekä historiallisia paikkoja.

Lappeenrannan kaupunkisuunnittelu järjesti edellisen yrittäjille suunnatun työpajan joulukuussa 2019. Järjestyksessään toinen työpaja on sisällöltään samanlainen ensimmäisen kanssa. Sen myöhäisemmässä aikataulussa on huomioitu ensimmäisessä työpajassa yrittäjiltä tullut palaute ja näin on pyritty varmistamaan se, että mahdollisimman moni yrittäjä pääsisi paikalle kertomaan omat näkemyksensä yrittäjän näkökulmasta toimivasta kaupunkikeskustasta.

Keskustan elinvoimaisuuden näkökulmasta erityisesti keskustassa toimivien yrittäjien ja muiden tapahtumatoimijoiden mielipiteiden kuuleminen on tärkeää. He ovat samalla asukkaita, mutta lisäksi he tuottavat niitä palveluita, joita ihmiset käyttävät keskustassa käydessään ja asuessaan.

Tulevaisuudessa kehittämissuunnitelmaa hyödynnetään asemakaavoituksen ja erilaisten palveluiden kehittämisen tukena. Suunnitelman on tarkoitus valmistua vuoden 2019 aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu