Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannassa leffayrittäjänä pitkän uran tehnyt Merja Luotola-Maarnela suuntasi sisustusmaailmaan ja avasi uuden myymälän

Heinäseipäitä vaaterekkien rakennustarpeina, Singerin jalat ovesta tehdyn pöytälevyn alla ja tyylikäs samettiverho sovitushuoneen ovella.

Muun muassa näillä eväillä elokuvateatteriyrittäjänä Lappeenrannassa pitkän uran tehnyt Merja Luotola-Maarnela astuiuuteen ura- ja elämänvaiheeseen, kun hän avasi torstainaBoutique PrimaDonnan Valtakadulle.

– Tämä on naisten vaatteita ja sisustustuotteita yhdistävä myymälä, jossa suositaan mahdollisuuksien mukaan luonnonmateriaaleja ja kotimaista työtä, Luotola-Maarnela tiivistää.

Kuten todettu, nainen on monelle tuttu elokuvateatterin yrittäjänä. Miten on tultu siihen, että Kinnusen taloon avautuu hänen perustamansa putiikki?

– Olen aina tykännyt vaatteista, ihan lapsesta saakka. Äitini tykkäsi myös, ja jo pienenä leikin hänen vaatteillaan ja korkokengillään.

Pari vuotta sitten pitkään jatkunut perheyrittäjyys elokuvien maailmassa tuli päätökseen. Tuossa vaiheessa Luotola-Maarnela muistelee olleensa ”aivan loppu”.

– Siinä kohtaa piti vähän vetää henkeä ja miettiä, että mitä sitä oikein isona haluaisi tehdä. Meni jonkin aikaa, että juuri mikään ei kiinnostanut. Noin vuosi sitten aloitin Perfect home -edustajana, ja aloin pitää sisustustuotekutsuja asiakkaille. Samalla hakeuduin vaateliikkeeseen töihin, ja hiljalleen aloin miettiä, että voisiko nämä kaksi asiaa jotenkin yhdistää.

Kun Kinnusen talon omistava Jaana Kinnunen tarjosi Luotola-Maarnelalle toimitilaa, johon liike nyt avataan, se tuntui heti sopivalta. Yrittäjä sai heti vision siitä, miltä putiikki näyttäisi.

– Mietin kuitenkin, että uskallanko lähteä yrittämään. Tiedän senkin, että kivijalkavaatekaupoilla ei ole helppoa, mutta innostus meni epäilysten ohi.

Yrittäjän arki ei tule yllättämään Luotola-Maarnelaa. Sen verran kokemusta asiasta on kertynyt.

– En lähde tekemään ympäripyöreätä päivää, vaan pidän huolta itsestäni. Tiedän kuitenkin sen, että itsensä on laitettava likoon.

Lähellä Luotola-Maarnelan sydäntä ovat vaatteiden ja elokuvien lisäksi eläimet ja tanssiminen.

Kaksi neljästä on tullut ammatiksi, onko seuraavaksi siis vuorossa työ eläinten parissa?

– Se jää nähtäväksi, hän naurahtaa.

– Näistä palasista elämäni koostuu, enkä millään osaa ajatella, että en tekisi yhtään mitään. Elokuvat ovat ihana asia, mutta se aika on nyt ohi ja tilalle tulee jotain uutta.