Lappeenrannan monitoimiareenan ja sisäliikuntahallin valmistelun asiantuntijatyöhön kuluu useita kuukausia – tietoja on odotettavissa aikaisintaan elo−syyskuun aikana

Jääkiekko-ottelu Kisapuistossa. Ilkka Oksman

toimitus

Projektijohtaja Ilkka Oksman arvioi, että tietoja Lappeenrannan mahdollisen monitoimiareenan, sisäliikuntahallin tai vanhan jäähallin peruskorjauksen/korjaamisen tarkemmista kustannuksista ja aikatauluista on käytettävissä aikaisintaan loppukesällä.

− Valmistelun asiantuntijatyöhön eri vaiheineen kuluu useita kuukausia. Kaupunki voi tiedottaa kustannuksista ja aikatauluista vasta sitten, kun kaikki laskelmat, suunnittelu ja muu valmistelu on riittävän varmennettua ja pitkälle vietyä. Mikäli valmistelussa ollaan riittävän pitkällä, tietoja on odotettavissa elo−syyskuun aikana, Oksman kertoo.

Investointi- ja rahoitusasiantuntijan SRV Rakennus Oy:n tehtävänä on valmistella toteutus- ja rahoitusmallit monitoimiareenalle Lappeenkadulla ja Kisapuistossa sekä tehdä sisäliikuntahallista vastaavanlainen valmistelu.

− Asiantuntijan tehtävänä ei ole esittää omaa näkemystään areenan tai sisäliikuntahallin sijoituspaikasta, vaan tehdä eri vaihtoehdoista laskelmat sekä rahoitus- ja toteutusmallivaihtoehdot kaupunginvaltuuston päätöksentekoa varten. Päätökseen tarvittava kaikki aineisto tulee olla valmis tavoiteaikataulun mukaan 2019 lokakuun loppuun mennessä, Oksman selvittää.

SRV Rakennus Oy:n tekemän asiantuntijatyön ja vanhan jäähallin peruskorjausaikataulun sekä kustannusarvion valmistuttua kaupunginvaltuusto päättää, korjataanko vanha pääjäähalli vai toteutetaanko uusi monitoimiareena ja mihin se sijoitetaan. Kaupunginvaltuusto päättää myös sisäliikuntahallin mahdollisesta toteuttamisesta ja toteutusmallista rahoituksineen sekä hallin sijaintipaikasta.

Lappeenrannan mahdollisen uuden monitoimiareenan ja sisäliikuntahallin tarveselvitykset ja hankesuunnitelmat valmistuivat lokakuussa 2018. Monitoimiareenan sijaintipaikkavaihtoehtoina ovat joko Kisapuisto tai Lappeenkatu. Sisäliikuntahallin sijaintipaikkavaihtoehtoja ei vielä ole päätetty.

Kaupunginvaltuuston 29.10.2018 päätöksen mukaan areenan ja sisäliikuntahallin jatkovalmistelu on annettu kaupunginhallituksen asettaman toimitilatoimikunnan tehtäväksi yhdessä konsernihallinnon kanssa. Valtuusto päätti samalla, että nykyisen vanhan pääjäähallin peruskorjauksesta/korjaamisesta on tehtävä alustava hankesuunnitelma ja toteutuskustannusarvio.

Lappeenrannan Toimitilat Oy yhdessä Lappeen Rakennuttaja Oy:n kanssa järjesti tarjouskilpailun monitoimiareenan ja sisäliikuntahallin investointi- ja rahoitusasiantuntijan hankintaa varten. Kaupunkikehityslautakunta valitsi 9.1.2019 investointi- ja rahoitusasiantuntijaksi tarjouskilpailun perusteella SRV Rakennus Oy:n, joka tarjosi asiantuntijatyön sekä monitoimiareenahankkeeseen että sisäliikuntahallihankkeeseen.

Kaikki monitoimiareenan ja sisäliikuntahallin valmisteluaineisto on julkista ja vapaasti luettavissa kaupungin verkkosivuilla, Monitoimiareena ja sisäliikuntahalli -sivustolla: https://www.lappeenranta.fi/fi/Kaupunkimme/Monitoimiareena-ja-sisaliikun...

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu