Valituksia ei tullut: Kosken koulurakennuksen purkaminen alkaa keväällä

toimitus

Kosken koulukeskuksen alueella alkaa tapahtua jo tänä keväänä.

Alueen asemakaavamuutos sai sinettinsä torstaina, kun asiasta ei jätetty määräaikaan mennessä yhtään valitusta.

Suunnitelmia on viety eteenpäin talven aikana. Käytöstä poistetun koulukiinteistön purku-urakan kilpailutus aloitettiin maaliskuun alussa.

Jos kilpailutus ja purkulupa-asiat etenevät suunnitellusti, purkutyöt on tarkoitus käynnistää toukokuun puolivälissä sisätöillä ja haitta-aineiden osalta.

– Tätä ennen on jo tehty purettavasta kiinteistöstä haitta-ainekartoitus. Kiinteistössä on rakenteissa kreosiittia sekä asbestia lattioissa, välipohjissa ja putkieristeissä, tekninen isännöitsijä Ari Lattu kertoo.

Sisäpuoliset purkutyöt tehdään siten, että varsinainen konepurku päästään aloittamaan heti Imatranajon jälkeen 17.6.

Koulun keittola muuttaa pois kesäkuun 7. päivään mennessä.

Teknisen työn tilat jätetään urakassa purkamatta, koska niitä tarvitaan yhä. Näille tiloille joudutaan järjestämään vesi- ja lämpöliittymät uusiksi.

– Pääosin kiinteistön tulisi olla purettu, kun koulu alkaa elokuun alkupuolella. Toki purkualueen viimeistely voi jäädä koulun alkaessa vielä vähän kesken. Kaiken purkutyön tulisi olla valmista elokuun loppuun mennessä, Lattu määrittelee aikatauluodotuksia.

Purku tulee aiheuttamaan ääntä. Meluaville töille voidaan asettaa ajallisia rajoitteita. Myös purkupölyn leviämistä ehkäistään kastelulla.

– Oikein tuulisina päivinä purku voidaan keskeyttää tilapäisesti, Lattu toteaa.

Kun koulut alkavat, kaikki työmaaliikenne ohjataan Sulkukujan kautta. Purun aikana raskasta liikennettä voi olla myös Kanavakadun kautta.

Koulun lähinaapureille tiedotetaan purkutyön vaikutuksista kevään aikana.

Koulutyö jatkuu normaalisti lyseolla ja moduuleilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu