Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Boeing MAX 8 -turma ei vaikuta Norwegianin konevalintoihin – toinenkin yhtiö liikennöi samanlaisella koneella Suomessa

Etiopian onnettomuuskone oli samanlainen lentokone kuin lokakuussa Indonesiassa 13 minuuttia nousun jälkeen maahan syöksynyt kone.

Etiopiassa sunnuntaina aamupäivällä tapahtunut lento-onnettomuus vaati kaikkien kyydissä olleiden 157 ihmisen hengen. Kone syöksyi maahan vain kuusi minuuttia nousun jälkeen.

Lentokone oli tyypiltään Boeing Co 737 MAX 8 eli samanlainen kuin lokakuussa Indonesiassa tapahtuneessa lentoturmassa. Indonesiassa lentokone syöksyi maahan 13 minuuttia nousun jälkeen. Onnettomuudessa kuoli 189 ihmistä.

Molempien onnettomuuskoneiden mustat laatikot löytyivät vahingoittumattomina, mutta ne eivät antaneet kaivattuja vastauksia.

Nyt useat asiantuntijat ovat huomauttaneet, että kahden samanlaisen lentokoneen samanlaiset onnettomuudet ovat erittäin harvinaisia.

Epäilyt konetyypin viallisuudesta saivat Kiinan lentoviranomaiset asettamaan lähes sata Boeing Co 737 AX 8-lentokonetta lentokieltoon. Samoin teki sunnuntain onnettomuuskoneen lento-operaattori Ethiopian Air.

Suomessa Boeing Co 737 AX 8-lentokoneilla liikennöi kaksi yhtiötä: Norwegian Air ja FlyDubai.

Norwegian tiedotti maanantaina, että se ei ole luopumassa kyseisen konemallin käytöstä.

FlyDubai ei ole tiettävästi ottanut asiaan vielä mitään kantaa.