Räppäri kritisoi suomalaisten täyskäännöstä mäkikotkan kuoltua.
Suomen suosituimpiin räppäreihin lukeutuva Mikael Gabriel on julkaissut hiljattain omaelämänkerran nimeltä Alaston. Samanlaista raadollista rehellisyyttä edustaa hänen haastattelunsa Helsingin Sanomien uusimmassa Kuukausiliitteessä.
Osansa saa koko Suomen kansa.
Mikael Gabrielin mukaan suomalaiset ovat taipuvaisia teennäiseen välittämiseen, feikkirakkauteen. Siitä tuoreimpana esimerkkinä on hänen nähdäkseen kollektiivinen surutyö, joka yhdisti suomalaisia Matti Nykäsen kuoltua.
– Kaikki tekivät Nykäsestä pellen ja nauroivat sille kaksikymmentä vuotta. Sitten kun se kuoli, kaikki onkin että me kaivataan Mattia ja pitäisikö järjestää sankarihautajaiset. Moni pesee naamaansa toisen menetyksellä, räppäri ärähtää kaunistelematta Kuukausiliitteen kattavassa henkilöhaastattelussa.
Mikael Gabriel ei ole ensimmäinen, joka on antanut kritiikkiä Matti Nykäsen surijoille.
Toimittaja Tuomas Enbuske kirjoitti jo kuukausi sitten Iltalehteen kolumnin, jonka otsikko oli Minä murhasin Matti Nykäsen
Enbusken mukaan Nykäsestä tuli camp-hahmo, yleinen vitsi. Sellainen, jota ihmiset eivät näe oikeana ihmisenä, jonka kanssa otetaan ironisia selfieitä ja esitetään siinä tilanteessa vakavaa, mutta jälkikäteen nauretaan.
– Minunkin teki ekana mieli haukkua Seiskaa tai iltapäivälehtiä, kunnes satuin vilkaisemaan paikkaan, johon en juuri ole katsellut. Peiliin. Nostan käteni ylös, Enbuske kirjoitti.
– Minä olen käyttänyt Matti Nykästä hyväksi. Olen yksi hänen tappajistaan. Minä olen hyötynyt hänestä taloudellisesti. Minä olen yksi syistä, jotka johtivat siihen, että Matti Nykänen meni syvemmälle ja syvemmälle rooliin, jonka näytteleminen oli raskasta.