IsoKristiinassa panostetaan sellaiseen palvelutarjontaan mitä ei voi ostaa netistä – Kauppakeskuspäällikkö Jukka Nieminen: "Esimerkiksi seikkailupuistoa toivotaan"

Kauppakeskus

Cityconin kauppakeskuspäällikkö Jukka Nieminen on tyytyväinen IsoKristiinan kävijämääriin. Mari-Anna Rossi

Mari-Anna Rossi

Kauppakeskus IsoKristiinassa kävi viime vuonna 4,3 miljoonaa asiakasta ja sen myynnit olivat 88 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen on sekä kävijämäärissä että myynneissä kaksi prosenttia.

Cityconin kauppakeskuspäällikkö Jukka Nieminen on tilanteeseen tyytyväinen.

– Näin isoissa volyymeissä kahden prosentin kasvu on hyvä. Kasvua on ollut tasaisesti siitä asti kun teatteri tuli IsoKristiinaan vuonna 2016, Nieminen kertoo.

Kaupunginteatteri jo sinällään on tuonut ihmisiä kauppakeskuksen seinien sisäpuolelle, mutta teatterin asiakkaat tuovat myyntiä Niemisen mukaan myös muille kauppakeskuksen liikkeille.

– Teatterikävijät käyvät täällä samalla myös syömässä tai nauttimassa kuohuviiniä.

Kasvua kävijämääriin ovat tuoneet myös viime vuonna avatut uudet liikkeet, Partioaitta ja New Yorker. IsoKristiina on tietoisesti halunnut kehittää erityisesti muodin ja pukeutumisen tarjontaa.

– Muotia alkaa olla nyt riittävästi, Nieminen toteaa.

Nieminen korostaa, että kauppakeskus ei ole koskaan valmis, vaan palveluita ja vuokralaiskokonaisuutta pitää kehittää joka vuosi.

– IsoKristiina on selvästi Lappeenrannan ykköskauppakeskus, ja sen aseman haluamme pitää myös tulevaisuudessa, Nieminen sanoo.

IsoKristiinan seuraava askel on kehittää erityisesti ravintola- ja elämystarjontaa.

– Ravintoloita, kahviloita ja erilaisia palveluja halutaan vielä lisää. Esimerkiksi seikkailupuisto, ja jotain julkisiakin kaupungin palveluja olisi toiveissa. Tarkoitus olisi laajentaa sellaista palveluvalikoimaa, mitä ei voi ostaa netistä, Nieminen perustelee.

Tällä hetkellä IsoKristiinassa on noin 70 liikettä. Ensimmäinen kerros on täynnä, mutta toiseen kerrokseen mahtuisi vielä kolmesta neljään ravintolaa. Tiistaina IsoKristiinaan avautui uusi ravintola Fafa’s. Niemisen mukaan neuvotteluja käydään parhaillaan joidenkin uusien ravintolayrittäjien kesken.

IsoKristiinassa on myös toimistotilaa kaikkiaan pari tuhatta neliötä. Toimistotiloissa vuokralaisia on kuusi, ja tilat ovat tällä hetkellä täynnä.

IsoKristiina

Maakunnan suurin kauppakeskus noin 70 liikkeellään.

Kauppakeskuksen omistavat 50/50 osuudella Citycon ja Ilmarinen.

IsoKristiina rakennettiin vuonna 1987 ja laajennusosa vuonna 2015.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu