Imatran kaupunki jakaa 20 000 euroa kehittämisrahaa – hakijoita toivotaan ilmoittautuvan aiempaa laajemmalti

Kuvituskuva. Sauvo Jylhä / Arkisto

toimitus

Imatran kaupungin myöntämä kehittämisraha on tarkoitettu kylätoimikuntien, asukasyhdistysten ja yksityisten henkilöiden käyttöön asuinalueiden kehittämiseksi. Tänä vuonna kehittämisrahaa on jaossa 20 000 euroa.

Kehittämisrahasta vastaava korjausrakennusinsinööri Pertti Purovaara kertoo, että viime vuonna rahaa haettiin lähes 35 000 euron verran.

– Tehtiin hyviä hankkeita ja tällekin vuodelle toivotaan aktiivista hakua. Sellainen toive on, että hakijoita olisi laajemmalti. Vuodesta toiseen hakemuksia tulee samoilta toimijoilta.

Uusista hankkeista on saatu jo vihiä.

– Esimerkiksi yksi tiedustelu tuli jo, että halutaan rakentaa ojan yli silta. Tällainen on ihan hyvä hanke, jonka ansioista ihmiset pääsevät paremmin liikkumaan ympäristössä.

Monella kyläaktiivilla käy mielessä, kuuluuko suunniteltu projekti ylipäätään asukkaiden vastuulle.

– Hakijoiden kannattaa selvittää, osallistuuko kaupunki hankkeisiin. Esimerkiksi viime vuonna Paajalassa nousi esille hanke, joka kaupungin kuului muutenkin kunnostaa. Jos parannetaan olosuhdetta, se on kehittämistä, mutta jos on kunnostustarve, niin kaupungin tulisi osallistua työhön. Jos epäilee että hanke tai sen osa kuuluu kaupungin vastuulle, kannattaa olla yhteydessä asiasta vastaavaan kaupungin viranhaltijaan, Purovaara selvittää.

Entä mikä sitten on hanke, johon ei saa avustusta?

– Esimerkiksi rakennuksien rakentamiseen ei myönnetä avustusta, Purovaara toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu