Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannassa ovet auki turisteille – Ympärivuotiset lentoyhteydet Italiasta ja Saksasta nähdään merkittävänä tekijänä Lappeenrannan houkuttelevuudelle myös eksoottiseen talviaikaan

Lappeenrannasta lennetään kesäkaudella huhtikuun alusta alkaen kuusi Ryanairin reittilentoa viikossa neljään eri kohteeseen. Lennot suuntautuvat Berliiniin, Thessalonikiin, Ateenaan ja Milanoon Bergamon kentälle. Berliiniin ja Bergamoon lennetään kahdesti viikossa, muihin kohteisiin kerran viikossa. Lisäksi Lappeenrannasta tehdään vuositasolla noin 15–20 lomalentoa.

Ympärivuotisiksi yhteyksiksi on saatu Milanon Bergamon sekä Berliinin yhteydet. Myös talvikaudella näihin kohteisiin lennetään kahdesti viikossa.

Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joro sanoo ympärivuotisten yhteyksien olevat todella tärkeitä paitsi lentokentälle, myös Lappeenrannan ja koko Saimaan alueen matkailulle.

– Tavoitteena on lisätä alueen matkailuhoukutuksia myös talvisaikaan esimerkiksi hiihdon tai pilkkimisen kautta, Joro selvittää.

Joro muistuttaa, että uusia yhteyksiä pohditaan etenkin siltä kantilta, että kysyntää olisi molemmista päistä.

– Juuri esimerkiksi Berliinissä ja Milanossa on isot markkinat, ja sieltä odotetaan turisteja Lappeenrantaan. Saksan päässä meillä on isoja suunnitelmia sen suhteen, miten Suomen ja Lappeenrannan tunnettuutta saataisiin lisättyä esimerkiksi sosiaaliseen mediaan perustuvilla kampanjoilla, Joro kertoo.

Joron mukaan Lappeenrannalla on paljon annettavaa muun muassa saksalaisille turisteille etenkin luontoon perustuvien kokemusten ja elämysten kautta.

– Lappeenrannan lentokentältä on mahdollista vuokrata auto, jolla voi lähteä kiertelemään vaikka Saimaan ympäristöä. Automatkustajille meillä on tarjolla saksan kielelle käännetty Saimaan kiertomatkakartta, Joro selvittää.

Ateenan ja Bergamon yhteydet olivat Joron mukaan viime kesänä lähes täysiä. Kysyntää oli välillä jopa enemmän kuin tarjontaa, mikä auttoikin lisäkapasiteetin saamisessa.

– Lennot olivat täydempiä kuin osasimme odottaa. Etenkin Bergamon lennot olivat usein loppuunmyytyjä, Joro iloitsee.

Ensi talvikauden osalta neuvottelut uusien yhteyksien saamiseksi ovat käynnissä. Riika ei todennäköisesti tule olemaan kohteena, sillä Lappeenrannan ja Riikan väliä aikoinaan lentänyt Air Baltic on siirtynyt isompiin konetyyppeihin, ja se lentää tällä hetkellä Pietariin.