Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt se varmistui: Olli Lindholmille kolme muistokonserttia – tässä ovat esiintyjät ja päivämäärät

Yö-yhtyeen edesmenneelle laulajalleOlli Lindholmillejärjestetään useampikin muistokonsertti toukokuussa.

Keikkajärjestäjä ProPromotion kertoi maanantaina, että Yö-yhtye järjestää ”Laulu rakkaudelle – Olli Lindholmin muistolle” -konsertit Porin Isomäki Areenalla ja Tampere-talossa.

Vierailevina solisteina nähdään muun muassa Suvi Teräsniska, Juha Tapio, Pate Mustajärvi, Pauli Hanhiniemi, Antti Kleemola, Timo Kiiskinen ja Hra Ylppö.

Puheosuudet pitävät Vexi Salmi ja Tommy Hellsten.

Porin Isomäki Areenalla keikka on 10. toukokuuta ja Tampere-talon kaksi keikkaa ovat 11. ja 12.5.

Lavalla nähdään myös Yön konserttikiertueiden taustalaulajat Annika Eklund, Miina Mikkonen, Riikka Lehtonen, Elna Romberg, Jennie Storbacka ja Mitra Matouf. Yhtyettä täydentävät Lenni-Kalle Taipale sekä viimeiseksi jääneen konserttisalikiertueen keikkakitaristit ja taustalaulajat Mia Suszko ja Stella Christine.

– En osaa nyt oikein itkeä, enkä rukoillakaan. Mutta osaan soittaa ja ehkä ihan vähän laulaakin. Musiikkihommat tuntuvat ainoalta oikealta tavalta kunnioittaa ja muistaa kaveria ja työtoveria, sanoo Yö-yhtyeen rumpali Ari Toikka

Muistokeikoista kertoivatIlta-Sanomien haastattelussajoaiemminAri Toikka, Yön kosketinsoittaja ja kitaristiJari Latomaasekä kosketinsoittajaMikko Kangasjärvi.

Pitkässähaastattelussa kolmikko muistelee myös yhteisen taipaleen viimeisiä vaiheita.

– Viimeisiksi jääneinä kuukausinaan Olli oli rennompi kuin aikoihin. Silti hän sanoi, ettei osaisi pysähtyä kunnolla, Toikka sanoo Ilta-Sanomien mukaan.

Yö-yhtyeenpitkäaikainen lauluntekijä, alkuperäisjäsen ja kosketinsoittaja Jussi Hakulinen suunnitteli tahollaan helmikuussa kahta Olli Lindholmin muistokeikkaa, jotka olisi järjestetty Porissa ja Tampereella. Miehen ajatuksena oli soittaa niillä keikoilla Yön alkuaikojen materiaalia.

Lopulta hanke kariutui, kun yhtyeen alkuperäisjäsenet ilmoittivat kieltäytyvänsä hankkeesta.

Lindholm menehtyi sairauskohtaukseen helmikuussa. Hän oli kuollessaan 54-vuotias.