Napinkulman ja Honkapirtin alueen kaavamuutoksia käsitellään tänään Imatran kaupunkikehityslautakunnassa

Ensimmäinen luonnos Napinkulmasta näytti tältä. Imatran kaupunki

toimitus

Kaupunkikehityslautakunnassa käsitellään tiistaina kahta asemakaavamuutosta. Toinen niistä koskee Napinkulmaa ja toinen Honkapirtin aluetta.

Napinkulman rakennusoikeutta on edellisen käsittelyn jälkeen karsittu. Uusimmassa esityksessä rakennusoikeus on 7800 kerrosneliötä. Kaava-aineistoa tarkennettiin myös kerrosluvun, rakentamista koskevien yleisten määräyksien, parvekkeiden, ilmanvaihtokoneiden ja teknisten tilojen sijoittelun sekä Koskenpartaan puoleisen ensimmäisen kerroksen osalta.

Honkapirtin alueen osalta kyse on virheellisestä rakennusoikeusmerkinnästä. Tämä virhe jäi huomaamatta edellisessä käsittelyssä.

Tämän asemakaavan muutos on käynnistetty maanomistajan, Stora Enso Oyj:n, aloitteesta. Kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa erillispientalojen rakentaminen omille tonteilleen Honkapirtin kadun itäpuolelle ja jakaa voimassa olevassa kaavassa liikerakennusten korttelialue kolmeksi eri tontiksi. Käytöstä poistuneentenniskentän alueelle on osoitettu kaksi erillispientalotonttia.

Imatran kaupungilla on lukuisia muitakin kaavamuutoksia meneillään. Ensi torstaina esitellään kiinnostuneille neljää asemakaavasuunnitelmaa: Torkkelinkatu-Koskis, Korvenkannan yritysalue, Kaukopään teollisualue ja Tainionkosken päiväkodin alue. Esittely tapahtuu 21.3. kaupungintalolla (1. krs Talvipuutarha) kello 13–18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu