Eevi ja Eeli olivat viime vuonna syntyneiden suosikkinimiä – katso täältä muut taaperoiden suosituimmat nimet

Tämä vauva nimettiin Sebastianiksi. Kuvituskuva. Arkisto/Paivi Tuovinen

Jukka Hämäläinen

Eevi ja Eeli olivat suosituimmat viime vuonna syntyneille lapsille annetut nimet. Eevin sai ensimmäiseksi nimekseen 304 tyttöä ja Eeli annettiin etunimeksi 404 pojalle.

Eevin jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat Sofia, Venla, Ella ja Aino. Pojille useimmin annetut etunimet Eelin jälkeen olivat Elias, Leo, Oliver ja Eino.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Aurora, Emilia ja Olivia. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Ilmari.

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Saga. Poikien nimistä suosituin oli William. Sagan sai nimekseen 29 tyttöä ja Williamin 33 poikaa.

Sagan jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Ellen, Emma, Stella ja Alma. Pojille annettiin Williamin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Liam, Max, Oliver tai Benjamin.

Tyttöjen kaikista ruotsinkielisistä etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Elisabeth, Sofia, Linnea ja Alice. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Alexander, Johannes, Erik, Mikael ja Karl.

Tiedot nimistä perustuvat 48 979 viime vuonna syntyneen lapsen tietoihin, jotka olivat saaneet nimen 18. maaliskuuta 2019 mennessä. Nimen sai 23 655 tyttöä ja 25 324 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 40 110 ja ruotsinkielisiä 3 239. Kaikkiaan lapsia syntyi 49 485.

Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä. Viime vuoden 50 suosituinta nimeä löytyvät täältä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu