HIH-hankkeeseen kuuluvia koulutuksia jatketaan Imatran seudulla – hankkeessa kokeillaan muun muassa The Imatra Methodia

Simo Timperi ja Tuomo Sallinen olivat mukana Ruokolahdella järjestetyssä koulutuksessa. Imatran kaupunki

toimitus

Hankinnat Imatran Seudulla haltuun (HIH) -hankkeessa tehdään yhteistyötä alueen hankintayksiköiden välillä.

Hankkeessa kokeillaan muun muassa Imatran kaupungin kehittämää uutta hankintakoulutuskonseptia "The Imatra Methohodia" eli TIM:iä.

Koulutuksella pyritään tuomaan julkisia hankintoja lähemmäs paikallisia yrittäjiä ja näin hyödyttää myös alueen elinkeinoelämää.

Hankintayksiköt järjestävät vuorollaan hankintakoulutusta ja kouluttajina toimivat alansa asiantuntijat. Koulutusyhteistyössä ovat mukana Imatran kaupungin lisäksi Ruokolahti ja Eksote.

Ensimmäinen koulutus pidettiin Ruokolahdella, ja siinä käytettiin esimerkkinä Ruokolahden kunnan urakkatarjouspyyntöä liikuntahallin aulan parven rakentamisesta.

Esimerkki oli todellinen ja antoi paikalla olleille yrittäjille mahdollisuuden tarjouksen kirjoittamiseen tilaisuudessa. Koulutuksessa käytiin läpi myös yrittäjiä velvoittava lainsäädäntö julkisissa hankinnoissa sekä koko tarjouksen jättämisprosessi.

Paikallisia yrittäjiä oli ensimmäisessä koulutuksessa paikalla yhdeksän.

Kouluttajana toimi HTM, hankinta-asiantuntija Simo Timperi Imatran kaupungilta.

– Tämän tyyppinen hankintayksiköiden välinen yhteistyö on Suomessa ainutlaatuista, vastaavanlaista kokeilua ei muualla ole. Koulutusyhteistyöstä ja HIH-hankkeesta toivotaan esimerkkiä myös muille alueille, kertoo Simo Timperi.

Paikalla koulutustilaisuudessa oli myös Riikka Mehiläinen Elektroway Oy:stä.

Hänestä koulutus oli kaiken kaikkiaan hyvä, ja olemassa olevan esimerkin käyttö antoi hyvät eväät osallistua tarjoukseen.

– Hienoa, että hankinnat on tuotu yrittäjäläheisiksi, enää ei ole kiinni siitä, että tietoa ei olisi saatavilla, jos sitä vain haluaa. Tällä seutukunnalla on nyt yrittäjäasioissa hyvä draivi päällä. Tämä konsepti on hyvä ja tätä kannattaa ilman muuta jatkaa.

Hankkeen koulutukset jatkuvat ja seuraavat koulutukset on tarkoitus pitää kevään aikana.

Niissä kouluttajina toimivat HTM, hankinta-asiantuntija Simo Timperi ja Ruokolahden kunnanjohtaja, OTM Tuomo Sallinen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu