Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marina Holiday torppaa lappeenrantalaisten ja imatralaisten mökkivarauksia – Marina Holiday vastaa: "Pariin otteeseen olemme joutuneet hälyttämään paikalle poliisit rauhoittamaan juhlijoita"

Imatralta kotoisin oleva, Nurmijärvellä nykyisin asuva Tiina Kareinen pettyi pahasti, kun halusi tulla viettämään 26-vuotissyntymäpäiviään ja samalla myös äitinsä syntymäpäiviä kotiseudulleen.

Hän varasi Rauhasta Marina Holidayn lomamökin Booking.comin kautta.

Kareinen oli varauksessaan ilmoittanut, että tulee kotipaikkakunnalleen syntymäpäiväjuhlia viettämään, mutta tämä ei sopinutkaan Marina Holidaylle.

Seuravana päivänä maksu oli mennyt hänen tililtään, mutta Kareinen sai kiukustuneen viestin Marina Holidayltä, jossa sanottiin, ettei hänen tekemäänsä varausta voida hyväksyä.

Perusteluina sähköpostissa luki muun muassa seuraavaa:

”Liian nuoria ja Imatran ja Lappeenrannan kaupungin asukkaat eivät ole tervetulleita meidän taloihin, koska ihmiset toimivat normien alapuolella ja aiheuttavat ongelmia... Meillä on erittäin huonoja kokemuksia emmekä halua enää ongelmia.”

Kareinen ymmärsi asian niin, ettei Marina Holiday halua ottaa lomamökeilleen imatralaisia ja lappeenrantalaisia asiakkaita.

Asiasta Facebookiin kirjoitettuaan selvisi, että oli myös muita paikkakuntalaisia, jotka eivät olleet saaneet mökkiä Marina Holidaylta.

– Yritin vuokrata lomamökin Marina Holidaylta ja vastaus oli, etteivät vuokraa imatralaisille tai lappeenrantalaisille. Vaikka sanoin, että olemme jo neljäkymppisiä, he eivät suostuneet tekemään poikkeusta, sillä heillä on niin huonoja kokemuksia paikallisista vieraista, eräs imatralainen nainen kertoo.

– Ikävää, että lokeroidaan kaikki Imatralta tai lappeenrannasta kotoisin olevat nuoret bilettäviksi rettelöijiksi. Meidän tarkoituksemme ei ollut lähteä pitämään megbileitä Rauhaan, vaan moikkaamaan pitkästä aikaa sukulaisiani ja ystäviäni, Kareinen harmittelee.

Kareinen sai rahansa takaisin Bookingin kautta, ja Booking tarjosi tilalle toista mökkivaihtoehtoa.

– Saamme varmasti ansaitun loman Imatralla, mutta se, että aletaan paikkakunnan mukaan karsimaan kuka voi vuokrata ja kuka ei, tuntuu kohtuuttomalta. Harmittaa myös niiden puolesta, jotka ovat joutuneet kokemaan saman.

Irina Nõlvak Marina Holidaylta kiistää, että he syrjisivät paikallisia asiakkaita.

– Meille ei ole väliä, onko asiakas paikallinen tai jostain muualta. Emme vuokraa asuntoja juhliin.

Meidän talot on tarkoitettu perhelomille. Juhlat ja polttarit sekä perhelomat eivät sovi paritaloon saman katon alle.

Nõlvakin mukaan he ovat usein saaneet valituksia juhlijoista.

– Pariin otteeseen olemme joutuneet hälyttämään paikalle poliisit rauhoittamaan juhlijoita.