Lahden ammattikorkeakoulun tukipalvelut LUT-yliopistoon – LAMK:sta siirtyy arviolta 81 henkilöä yliopiston palvelukseen

Kuvituskuva. LUT / Vesa Laitinen

toimitus

LUT-yliopiston (LUT) ja Saimaan ammattikorkeakoulun (SAIMIA) tuki- eli korkeakoulupalveluja on johdettu yhtenä kokonaisuutena yli vuoden. Jatkossa myös Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) tukipalvelut siirtyvät osaksi LUTin tukipalveluita.

LUT-yliopiston ja Lahden ammattikorkeakoulun hallitukset ovat hyväksyneet LAMKin tukipalveluliiketoiminnan liikkeenluovutuksen sekä palvelusopimuksen.

LAMKin tukipalvelut siirtyvät LUTiin liiketoiminnan luovutuksena elokuussa 2019. Lahden ammattikorkeakoulusta siirtyy arviolta 81 henkilöä yliopiston palvelukseen. LUTin tukipalveluissa työskentelee entuudestaan 246 ihmistä.

– Jatkossa LUT-yliopisto tuottaa kaikki Saimaan ja Lahden ammattikorkeakoulun tukipalvelut. Haemme järjestelyllä yhteisiä synergiahyötyjä ja tukea LUT-korkeakoulujen vision toteuttamiseen, LUT-yliopiston provost Liisa-Maija Sainio kertoo.

– Palveluiden järjestäminen yhdestä organisaatiosta parantaa toimintavarmuutta kahdella kampuksella.

Myös Lahden ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen pitää palvelusopimusta tärkeänä askeleena LUT-korkeakoulujen yhteistyössä. Hänen mukaansa järjestelystä on kiistatonta hyötyä.

– Kun kaikki korkeakoulupalvelut ovat samassa organisaatiossa, vastuut selkiytyvät, asioiden hoitaminen nopeutuu ja resursseja vapautuu myös kehitystyöhön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu