Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huhtikuun 1. päivän uutiskooste: Museokortin voi nyt saada implanttina – Suomen ensimmäinen möhkäkala rantautui Hietaniemeen (IL)

Huhtikuun ensimmäisen päivän aamuna lanseerattiin monia mielenkiintoisia tuoteuutuuksia ja raportoitiin merkittävästä luonnontieteellisestä havainnosta Suomessa.

Museokortin voi pian implantoida kehoonsa, tiedottivat museot. Kaikille maanantaina jonotuslistalle ilmoittautuville luvataan asentaa pilottikapseli kehoon ilmaiseksi. Kapseli on elinikäinen pääsylippu lähes 300 museokohteeseen ympäri Suomen.

– Erityisesti nuoret aikuiset kokevat, että muovinen Museokortti vie tilaa lompakosta. Se saattaa myös unohtua kotiin. Implantti ei koskaan unohdu kotiin, ylpeilee Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen

Iltalehti paljasti Suomen ensimmäisen möhkäkalan rantautuneen Hietaniemen uimarannalle. Harvinaisen tulokaslajin (Mola mola) kuvasi Sami, joka kertoi jopa säikähtäneensä poikkeuksellista näkyä.

– Tajusin heti, että nyt ei ole tavallinen vonkale kyseessä, Sami selitti tohkeissaan Iltalehdelle.

– Kun se yhtäkkiä heilautti evää, ajattelin että saateri sehän elää!

Luonnonvarakeskus Luken vanhahko tutkija Lisette Haapanen vahvisti, että videolla oleva kala on mitä todennäköisimmin möhkäkala.

– Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että iso kala matkaa pitkiäkin matkoja, Haapanen selittää.

BlacKkKlansmanissa näkyvän roolin tehnyt Jasper Pääkkönen pääsee pian näyttelemään kansainvälisessä produktiossa kuuluisaa kotimaista sotasankaria, jos on uskominen elokuva-alan nettilehteä EpisodiaSe paljasti maanantaina, ettävielä vahvistamattoman huhun mukaan Pääkkönen esittäisi elokuvassa Lauri Törniä

Aiemmin on kerrottu, että Pääkkösen ja ohjaaja Spike Leen yhteistyö jatkuu Vietnamin sodasta kertovan Da 5 Bloods -elokuvan merkeissä. Talvi-ja jatkosodassa palvellut Törni siirtyi myöhemminYhdysvaltain armeijaan,joka lähetti hänet sotimaan Vietnamiin. Törni menehtyi siellä helikopterionnettomuudessa.

Suomen sijoitus onnellisuusvertailuissa ei ole sattumaa, toteaa uusi tutkimus. Ruotsalaisen Gårdsbacka Universitetin monikansallisessatutkimuksessa on havaittu yllättävä yhteys jäätelönkulutuksen ja onnellisuuden välillä. Eri maat pärjäävätsitä paremmin, mitä suurempi oli niiden jäätelönkulutus henkeä kohti.

Tutkimuksen pohjalta saadut tulokset jäätelönsyönnin eduista ovat vakuuttavia, arvioi onnellisuustutkija Keijo Kenlie - Lapsuus on elämän onnellisinta aikaa, ja lapsena syödään myös paljon jäätelöä. Tämä ei suinkaan voi olla sattumaa.

Maailman onnellisimmassa maassa jäätelöä syödään noin13 litraa henkeä kohti vuodessa, mikä on enemmän kuin missään muualla Euroopassa. Onnellisuuden taustalta löytyykin suomalainen jäätelönkulutuksen erityispiirre; jäätelöä nautitaan säästä riippumatta tasaisesti ympäri vuoden.

Suomen Vientiponnistelijat Ry on päättänyt nostaa jäätelönviennin jopa suomalaisen koulutusviennin edelle esimerkkinä suomalaisesta huippuosaamisesta. -Meillä suomalaisilla on velvollisuus jakaa onnellisuutemme salaisuutta myös muulle maailmalle, toteaa Vientiponnistelijoiden Maija Metsänen Jäätelötehdas 3 Kaveria on kehittänyt Suomen maabrändityöryhmän toiveesta onnellisuusjäätelön. - Loimme suklaatryffelijäätelön, jonka pehmeät suklaatryffelit saavat maanantainkin tuntumaan perjantailta, kertovat kaverukset.

Leipomoyhtiö Vaasan tunnusti, että Ohut Herkku -Ruispalojen aiheuttaman sitkeän riippuvuuden uhreille joudutaan perustamaan tukiryhmä.

– Aluksi ihmisten kertomukset riippuvuudesta vain huvittivat ja ilahduttivat meitä. Yhteydenottojen ja ulostulojen määrä sai meidät kuitenkin selvittämään asiaa tarkemmin, ja kävi ilmi, että liki puolet suosikkileivän ystävistä on niin addiktoituneita tuotteeseen, että he kaipaavat tukiryhmää, Vaasan Oy:n toimitusjohtaja Thomas Isaksson kertoo vakavana.

Tukiryhmän ensimmäinen kokoontuminen järjestetään 1. huhtikuuta Vaasanin Vantaan leipomolla kello 18.

Laitilan wirvoitusjuomatehdas kertoi palaavansa juurilleen ja laajentavansa toimintaa kalajalosteisiin. Yritys alkaa myydä Uudessakaupungissa pakattuja sillituotteita ja palaa samalla käyttämään alkuperäistä nimeään Fisutta Oy. Vientitunnustelut on jo aloitettu Hollantiin päin.

– Historia toistaa itseään, sillä sattumoisin Fisutta Oy:n ensimmäinen, epäonnisesti autokolarin myötä pilaantuneisiin näytteisiin kariutunut kalojen vientireissu suuntautui aikoinaan juurikin Hollantiin, muistelee toimitusjohtaja Rami Aarikka