Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tätä elokuvaansa Spede häpesi ja kielsi näyttelijöitäkin katsomasta – HS: Leffan näki vain 304 Suomessa

Hannele Laurin mukaan elokuva oli täysi katastrofi, mutta Riitta Väisäsen mukaan se oli tyypillisen spedemäinen.

Edesmenneen Pertti "Spede" Pasasen vuonna 1999 valmistunut elokuva Naisen logiikka on niin surkea, että se on jo kulttimaineessa, uutisoi Helsingin Sanomat. Elokuva keräsi teattereissa vain 304 katsojaa, ja harva on sen sittemmin nähnyt.

Spede Pasanen suunnitteli viimeiseksi jäänyttä elokuvaansa vuosia, mutta tuotanto viivästyi kerta toisensa jälkeen.

Helsingin Sanomat kertoo, että Suomen elokuvasäätiö oli myöntänyt elokuvalle 1,1 miljoonan markan tuotantotuen ja painosti Pasasta tekemään sovitun työn. Säätiö antoi moneen otteeseen tuotannolle lisäaikaa, mutta lopulta se uhkasi periä tukensa takaisin, jos elokuvaa ei saada valmiiksi.

Lehden mukaan Pasanen pienensi elokuvan budjetin 3,5 miljoonasta markasta hiukan yli miljoonaan. Supistamisen myötä Elokuvasäätiölle piti palauttaa yli puoli miljoonaa markkaa, koska tuki sai olla korkeintaan puolet budjetista.

Lopulta elokuva valmistui ja sitä esitettiin kesällä 1999 viikon ajan yhdellä kopiolla. Sen jälkeen sitä ei esitetty missään eikä elokuvasta tehty tallenteita myytäväksi.

Elokuvassa esiintyvä Hannele Lauri kuvaili HS:n haastattelussa elokuvaa termillä ”grande catastrophe.”

– Eihän siinä edes ollut mitään käsikirjoitusta. Oikein hävetti, että miksi me tehdään tällaista, Lauri kommentoi lehdelle.

Laurin mukaan Pasanen kielsi häntä ja muita näyttelijöitä menemästä katsomaan elokuvaa. Kiellon vahvistaa Helsingin Sanomille myös Riitta Väisänen, joka on niin ikään yksi elokuvan naisista. Väisäsen mukaan elokuva on mainettaan parempi.

– Ei se nyt niin karsea elokuva ollut. Sellaisia hyvin tyypillisiä spedemäisiä juttujahan siinä oli. Kyllä paljon huonompiakin elokuvia on tehty, ja ihan palkittukin.