Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaihto-oppilaat viihtyvät Lappeenrannassa: ”Saunominen on uskomatonta”

Lappeenranta-Saimaan rotaryklubin kautta Lappeenrannassa on tällä hetkellä vaihdossa kolme nuorta eri puolilta maailmaa.

Lappeenranta-Saimaan rotaryklubista tuli Suomen toiseksi suurin Rotary-klubi, kun kolme lappeenrantalaista klubia yhdistyi heinäkuussa. Lappeenranta-Saimaan rotaryklubissa on noin 85 aktiivijäsentä, ja rotarytoiminta on jatkuvasti hiipumaan päin. Linnoituksen rotaryklubi lopetettiin viisi vuotta sitten, kun toimintaan ei saatu vuosittain vaihtuvia vetäjiä.

– Jäsenkunta ikääntyy, eikä nuoria saada riittävästi tilalle, klubimestari Kaapo Pulkkinen harmittelee.

Keskeisenä osana rotarytoimintaa on nuorisovaihto. Ennen rotaryklubien yhdistymistä jokainen klubi sitoutui ottamaan yhden vaihto-oppilaan joka vuosi. Nyt, kun yhdistyminen heinäkuussa tapahtui, tuli Lappeenranta-Saimaan rotaryklubille kolme vaihto-oppilasta.

Tällä hetkellä Lappeenrannassa Kimpisen lukiossa vaihto-oppilaina ovat ranskalainen Joffrey Debecker, 16, brasilialainen Luiz Gustavo Guimarães, 18, sekä meksikolainen Pammeli Garcìa Cisneros, 17. He tulivat elokuussa Lappeenrantaan ja viipyvät kaupungissa vuoden.

Kaikki ovat viihtyneet Lappeenrannassa hyvin.

– Täällä pääsee hyvin tutustumaan paikalliseen kulttuuriin, kun täällä asuu pääsääntöisesti paikallisia. Esimerkiksi Helsingissä on enemmän turisteja. Kesällä täällä on todella kaunista, etenkin satamassa, Guimarães toteaa.

Vaihto-oppilaat kehuvat etenkin koulujärjestelmää.

– Koulu ja koulusysteemi on Suomessa todella hieno. Täällä saa valita itse aineet ja tukea opiskeluun saa paljon, Guimarães kiittelee.

Talvessa pahinta on ollut pimeys. Lumi on ollut sekä brasilialaiselle Guimarãesille että meksikolaiselle Garcìa Cisnerokselle täysin uusi elementti, ja vaihto-oppilaat ovat päässeet jopa hiihtämään ja avantoon.

– Saunominen on aivan uskomatonta, Garcìa Cisneros ihastelee.

Tämänhetkiset vaihto-oppilaat ovat saaneet omat isäntäperheensä, mutta Pulkkisen mukaan isäntäperheistä on jatkuva pula.

Isäntäperheiksi voivat ilmoittautua muutkin kuin rotarit, ja halukkaat perheet voivat ottaa yhteyttä tuntemiinsa rotareihin.