Tässä on vuoden olut – Panimopäällikkö: "Tällä kelpaa elvistellä!"

Kukko pokkasi parhaan oluen palkinnon. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Jussi Vehkasalo

Helsinki Beer Festival -olutfestareilla on valittu jälleen vuoden olut. Tällä kertaa tittelin sai Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko Vahva Pils, joka on vahvuudeltaan 5,5-prosenttinen vaalea lager.

Samainen olut pokkasi myös alle 6-prosenttisten Vaaleiden lagerien sarjan voiton.

Panimoalan opintojaan parhaillaan Berliinissä suorittava Laitilan panimopäällikkö Ville Vilen kommentoi palkintoa Saksasta käsin sanoin:

– Tällä kelpaa elvistellä kurssikavereille!

Vuoden olutravintolan tittelin nappasi oululainen Roosters, joka palkittiin perinteisellä sahtihaarikalla. Kyseinen palkinto on tähän mennessä koristanut jo 13:a olutravintolaa.

Parhaiden oluiden kilpailussa oli tänäkin vuonna edustettuna Suomen pienpanimo-oluiden kerma ja kaiken kaikkiaan yli 100 olutta kilpaili halutusta tittelistä.

Kukko Vahva Pils on menestynyt suomalaisissa ja kansainvälisissä olutkilpailuissa aiemminkin, mutta vuoden olut -titteli meni sille nyt ensimmäistä kertaa.

– Olemme äärimmäisen otettuja tästä kunnianosoituksesta. Tämä todistaa sen, että klassikot ovat aina muodissa, toteaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu