Yrittäjänaisten entinen puheenjohtaja epäilyistä vapaaksi – poliisi sai tutkinnan valmiiksi

Poliisi ei epäile Seija Estlanderin toiminnassa rikosta.

Yrittäjänaiset ovat helpottuneita poliisin päätöksestä vapauttaa liiton entinen puheenjohtaja rikosepäilyistä. Arkisto / Sirkku Aalto

toimitus

Poliisi ei epäile Suomen Yrittäjänaisten entisen puheenjohtajan Seija Estlanderin vuosien 2016–2018 toiminnassa rikosta.

Asiasta tehtiin viime syksynä yksityishenkilön toimesta poliisille tutkintapyyntö. Epäselvyydet liittyvät Estlanderin laskuttamiin lähes 20 000 euron suuruisiin lisäpalkkioihin ja kulukorvauksiin.

Nyt poliisin tutkinta on valmistunut ja poliisi on todennut, ettei heillä ole syytä epäillä rikosta, joten esitutkintaa ei toimiteta ja asian käsittely on päättynyt.

Liiton puheenjohtaja Tiina Koski on tyytyväinen poliisin päätökseen.

– Olen myös tyytyväinen siihen, että poliisin tulkinta on sama kuin asianajaja, varatuomari Marja Pääkön työryhmän raportti ja jäsenistömme tekemä päätös ylimääräisessä liittokokouksessa viime joulukuussa, Koski kommentoi.

Vaikka poliisi ei epäile rikosta, on Yrittäjänaisten liiton hallitus on jo uudistanut toimintaansa Pääkön johtaman asiantuntijatyöryhmän suositusten mukaisesti. Lisäksi hallitus on kuunnellut jäsenistön toiveita.

- Olemme lisänneet toimintaamme avoimuutta, mistä olemme saaneet kiitosta. Liitollamme on pitkä ja ansiokas historia ja hallitus ja toimistomme väki ovat vahvasti sitoutuneita tekemään työtä naisyrittäjyyden valoisamman tulevaisuuden hyväksi, Koski summaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu