Imatran satamassa kuviot menivät jälleen uusiksi – nyt pakkaa sekoittaa sairaustapaus

Imatran Venekerhon puheenjohtaja Jyrki Tikka hoiti myös satamapäällikön tehtäviä väliaikaisesti. Tekemistä on riittänyt sataman uudistusten kanssa. Laura Mykkänen

Laura Mykkänen

Imatran sataman satamapäällikkö Jouni Eerola on ollut kuukauden ajan poissa sairastumisen vuoksi eikä pysty palaamaan tehtävään. Eerolan saappaisiin astuu hänen poikansa Teemu Eerola

Hän toimii tehtävässä ainakin tämän kauden marraskuun loppuun asti. Keväällä työtä riittää veneiden laskun osalta ja syksyllä puolestaan veneiden nostossa.

Eerola viimeistelee kevään opintojaan Mikkelissä, mutta aloittaa tehtävät jo tällä viikolla innoissaan.

– Toivottavasti saamme laiturit kuntoon ja hommat pyörimään niin, että asiakkaat ovat tyytyväisiä.

Haasteena Eerola pitää alkuun kuuluvaa opettelua ja tulevia uudistuksia. Pyrkimyksenä on saada hoidettua ne siten, että aiheuttavat asiakkaille mahdollisimman vähän haittaa.

Imatran venekerhon puheenjohtaja Jyrki Tikka joutui satamapäällikön sairastuttua yllättäen ottamaan tehtävät hoitaakseen. Sataman asiakkuuksien ja uudistusten hoitaminen päivätyön ja perhe-elämän ohella on ollut haastavaa.

– Onneksi suurin osa on ymmärtänyt tilanteen. Jos emme ole heti vastanneet, olemme soittaneet takaisin.

Kevään ja kesän aikana satamassa on edessä E-laiturin uusiminen ja huonoketjuisen J-laiturin siirto aallonvaimentimeksi F-laiturin jatkoksi.

– Vanha E-laituri myydään osissa. Varauksia on tullut jo viitisen kappaletta, kertoo Tikka.

Nopeimmille veneenlaskijoille ilmoitetaan tilapäinen paikka. Touko–kesäkuussa veneensä laskevat saavat paikkansa suoraan uudesta laiturista.

– Kahden laiturin venepaikkojen uusimisessa tekemistä riittää.

Tikan mukaan J-laiturin siirtoa on kritisoitu. Muutama asiakas on jopa luopunut paikastaan, mutta myös uusia on tullut tilalle. Asiakkaiden määrä on siis pysynyt jokseenkin ennallaan.

Tikka toivoo asiakkaan maksamatta jättämisen sijasta ilmoittavan, jos aikoo luopua paikastaan, jotta se voidaan vapauttaa myyntiin.

Veneilykesältä Tikka odottaa samanlaisia säitä kuin viime kesänä.

– Paljon aurinkoa ja vähän myrskytuulta.

Kahvila Kolmessa Ankkurissa kesään valmistaudutaan terassin avaamisella. Lounasta saa näillä näkymin jälleen toukokuussa. Tikka kehottaa seuraamaan ilmoittelua.

Venekerho työllistää kesäisin 5–7 kesätyöntekijää.

– Kesäksi on kaksi tulossa, mutta lisää kaivattaisiin vielä, Tikka kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu