Hukankadun ja lähialueen saneeraus alkaa pian – perusparannuksesta on haittaa asukkaille, mutta häiriöt pyritään minimoimaan

Tätä aluetta saneeraus koskee. Imatran kaupunki

toimitus

Hukankadun ja sen poikkikatujen putkiverkoston ja ajoväylien perusparannus alkaa huhtikuun lopulla.

Samalla kertaa uusitaan jäte- ja käyttövesiverkosto sekä hulevesien hallintaa parannetaan uusimalla vanhat imeytyskaivot ja rakentamalla muutama imeytyskaivo lisää.

Remontti koskee Hukankadun loppupäätä sekä Oravankatua, Rusakonkatua, Marsunkujaa ja Jänönkujaa. Hukankadusta remonttiin menee noin 800 metriä, sillä kadun alkupää on uudistettu jo vuonna 2010.

Kaiken kaikkiaan maahan tullaan upottamaan lähes kaksi kilometriä uutta putkea.

Katurakenteiden osalta tiestä leikataan noin 0,5 metriä maata pois ja tilalle ajetaan uutta kalliomursketta.

Niin vesihuoltoverkojen saneerauskuin kadun perusparannus on tarkoitus saada valmiiksi marraskuun loppuun mennessä. Asvaltointi jää vuoteen 2020.

Työt aloitetaan huhti-toukokuun vaihteessa Jänönkujan ja Lempeenlietteentien risteyksestä. Ensimmäiseksi tehdään Jänönkuja ja sieltä urakka etenee Hukankadulle.

Alueen perusparannuksesta on haittaa asukkaille, mutta häiriöt pyritään minimoimaan. Hukankadulla ei ole remontin aikana koko ajan läpiajoa.

– Ajoittaisia katkoja tulee liikenteeseen. Pyrimme toki varmistamaan tonteille ajamisen jostakin suunnasta, mutta jos kuoppa on juuri tonttiliittymän kohdalla, tontille ajo ei onnistu juuri sillä hetkellä. Ilmoitamme tästä hyvissä ajoin kiinteistön haltijalle, vastaava työnjohtaja Jukka Malinen sanoo.

Myös vedenjakeluun on luvassa ajoittaisia katkoja, mutta niistäkin ilmoitetaan asukkaille. Remontin ajaksi alueelle tehdään väliaikainen veden pintajakeluputki.

Kaupunki on urakan tilaaja. Työ tehdään niin sanottuna omana työnä, eli Mitra on antanut urakan Kipalle hoidettavaksi. Hinta-arvio on noin 850000 euroa.

Hukankadun ja lähikatujen korjaussuunnitelmat olivat nähtävillä lokakuussa 2018. Suunnitelmaan ei tullut yhtään muistutusta.

Hukankadun suunnittelu käynnistettiin vesihuoltoverkoston huonon kunnon takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää